01 / 08 / 2024

Yunanistan IMF borcu ne kadar

Yunanistan IMF borcu ne kadar

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.

IMF'den Yunanistan'a 'borç' uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.

Yunanistan'ın kamu malları satılacak!

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.

Yunanistan IMF'ye gecikmiş borcunu ödedi!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.

Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan belgesi, sigorta primleri gibi giderlerin ödenmemesi halinde verilmiyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne olur? Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Türkiye'nin İran, Bulgaristan ve Yunanistan'dan aldığı elektrik miktarı yüzde 63 arttı!

Türkiye'nin 2014'ün yılın ilk 2 ayında İran, Bulgaristan ve Yunanistan'dan aldığı elektrik miktarı, yaklaşık yüzde 63 artarak 1 milyar 398 milyon 571 bin kilovatsaate ulaştı

Emlak vergisi borcu ödeme zamanı!

Taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene devlete ödenmesi gereken emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2014 emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi borcu ödeme zamanı 2014..

Konut, akaryakıt ve otomotiv sektörlerine büyük vergi borcu çıktı!

Akaryakıt, otomotiv ve konut piyasasını yakın takibe alan Vergi Denetim Kurulu, milyarlarca liralık vergi borcu çıkardı. Konut kredili gayrimenkul satışındaki usulsüzlüklerden 96 milyon lira vergi borcu...

Karadeniz ve Yunanistan turizmcileri iş birliği için Ankara'da toplandı!

Yunanistan Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticari İlişkiler Ofisi’nin çalışmaları çerçevesinde turizm akışını geliştirmek amacıyla etkinlik düzenlendi. Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD Başkanı Murat Toktaş konu ile ilgili bilgi verdi.

TÜGİAD'ın Yunanistan temsilciliği Selanik'te açıldı!

TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen, Avrupa'daki ağlarını genişletmek hedefiyle Yunanistan ' da temsilcilik açmaya karar verdiklerini, şehri de Atatürk'ün emaneti olduğu için Selanik olarak seçtiklerini söyledi...

TÜGİAD Yunanistan temsilciliği açıldı!

Türkiye Genç işadamları Derneği ( TÜGİAD ) uluslararası çalışmalarının ivmesini yükseltiyor. Yunanistan'ın Selanik kentinde Avrupa'daki temsilciliklerine bir yenisini ekleyen TÜGİAD yeni açılımlarının hazırlıklarını da sürdürüyor...

Kiraya verenin teslim borcu nedir?

Kira ilişkileri ile ilgili yasal esasları içerisinde barındıran Borçlar Kanununda belirtilen kiraya verenin teslim borcu nedir? Kiraya veren, kiracısına söz konusu taşınmazı ne zaman teslim eder?

Konut kredisi borcu biten tüketiciye hayat sigortası primi ödetildi!

Konut kredisi borcu biten tüketiciye hayat sigortası primi ödetildi. Bankanın, sigorta hedeflerini tutturmak için, konut kredisi kullanan ve bu krediyi ödeyen bir vatandaşa, konutun satılmasına rağmen konut kredisi poliçesi yapıldığı belirlendi.

Konut kredisi borcu olanların sayısı 1 milyon 642 bin!

Türkiye Bankalar Birliği'nin Eylül 2013 verilerine göre,tüketici kredilerinin 97.6 milyar lirası konut için alınmış. Konut kredisi borcu olanların sayısı ise 1 milyon 642 bin.

Yunanistan IMF borcu ne kadar Haberi

Yunanistan IMF borcu ne kadar

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.  Yunanistan'ın söz konusu ödemeleri, Euro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar avroluk "köprü kredi" ile gerçekleştirdiği belirtildi.


IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın vadesi 30 Haziran ve 13 Temmuz'da dolan 2 milyar euro civarındaki borçlarını bugün ödediğini bildirdi.

      

"Yunanistan'ın toplamda yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını bugün ödediğini onaylayabilirim. Böylece, Yunanistan'ın IMF'ye gecikmiş borcu kalmadı" ifadelerine yer verilen açıklamada, IMF'nin ülkenin finansal istikrar ve büyümeye geri dönmesi için yardıma hazır olduğu vurgulandı.

      

Yunanistan, içinde bulunduğu mali krizden ötürü IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçmişti.

      

Ayrıca, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Yunanistan Maliye Bakanlığı...