13 / 05 / 2024

Yunus Emre Enstitüsü açılışı

Yunus Emre Enstitüsü açılışı

İtalya'ya resmi ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin üçüncü gününde amacı Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması olan Yunus Emre Enstitüsü 'nün 33. merkezini Roma 'da açtı.

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936 yılında İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı 27 bin metrekarelik arsa daha satın alınarak ek bina yapılacakmış.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı iddiaları mecliste!

Şap Enstitüsü'nün arazisinin satışa çıkarılacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocasinan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak'ta!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi kuruldu!

Re Restorasyon Enstitüsü Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Savaş Oto tarafından kuruldu.

Yunus Emre'den kira önerisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre gençlerin kaldığı evlerin kira ve fatura gibi giderleri konusuna tedbir paketlerinde yer verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Köy Enstitüsü binaları yıkılacak mı?

Köy Enstitüsü binalarının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılacağı iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yunus Emre Altıner: Dere yatağı üzerine inşa edilen yapılar için kararlıyız!

Kayseri Yahyalı’daki selden sonra Kaymakam Yunus Emre Altıner ve Belediye Başkanı Esat Öztürk bölgeye giderek yakından incelemelerde bulundu. Kaymakam Altıner yaptığı açıklamalarda” Önceden imar izni olmaksızın yapılan tesislere de müsaade edilmeyecektir." dedi.

Sancaktepe Yunus Emre Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, 475 ada, park tescilli alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Tarihi Cevizli Tütün Araştırma Enstitüsü hakimevi oluyor!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin bahçesinde yer alan tarihi "Cevizli Tütün Araştırma Enstitüsü" binası Hakimevi oluyor. Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı hazırlattığı proje ile binanın çok yönlü sosyal tesis olarak kullanılması için harekete geçti...

Yunus Emre Enstitüsü açılışı Haberi

Yunus Emre Enstitüsü açılışı


İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun davetiyle bu ülkeyi yedi yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül, ziyaretinin üçüncü gününde amacı Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması olan Yunus Emre Enstitüsü'nün 33. merkezini Roma'da açtı. 


Açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Gül ile ziyaretine eşlik eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İlaria Borletti Buitoni, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi birlikte kesti. 


Merkezin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Gül, Yunus Emre Enstitüsü'nün kuruluşunun kendisinin dışişleri bakanlığı yaptığı döneme denk geldiğini ve konuyu çok yakından takip ettiğini anımsatarak, "Bu ziyaretim vesilesiyle Yunus Emre Kültür Merkezi'ni Roma'da açılıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyorum" dedi. 


Roma'nın merkezin açıldığı...