16 / 05 / 2024

yunus emre kültü

yunus emre kültü

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışına katıldı. İşler, belediyelerin son yıllarda kültürel ve sosyal anlamında çok güzel hizmetler sunduğunu ifade etti...

Kartal Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Yalı Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi için düğmeye bastı...

Kocasinan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak'ta!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın en büyük Kentsel Dönüşüm Projeleri arasında yer alan Yunus Emre dönüşüm konutlarının kura çekilişi 16 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Kocaeli'de aylık 62 bin TL'ye kiralık kültür merkezi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit, Körfez Mahallesi'nde yer alan Yunus Emre Kültür Merkezi'ni aylık 62 bin TL bedelle kiraya verecek.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi plan tadilatı askıda!

Sultangazi İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, ( Eski: 3098 parsel ) Yeni: 1256 ada, 75 parsel, 3590 ada, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 parseller, 3589 ada, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 23, 37, 38 ve 39 parseller ile bir kısım tescil harici alana ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2018 tasdik

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yenileniyor!

Pendik'te yer alan Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi yeni sezona yenilenmiş olacak girecek.

Arnavutköy Yunus Emre Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Arnavutköy İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, 1010 parselin bir kısmı ile tescil harici alana ilişkin imar planı askıya çıktı..

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Sultangazi İlçesi, Yunus Emre Mahallesi, Sağlık Tesis Alanı ve Konut+Ticaret Alanı amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde inşaat sürüyor!

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Eskişehir’de yapımı devam eden yeni Yunus Emre Devlet Hastanesi inşaatı hakkında bilgi almak için inşaatı ziyaret etti.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesi yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesi’nde onarım çalışması gerçekleştirdi. İlk yapıldığı dönemde sekiz köşeli ve tavana doğru kısalan formatla inşa edilen türbe, yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Gölcük Yunus Emre Parkı tamamlandı!

Gölcük Belediyesi’nin önem verdiği projelerden biri olan, Yunus Emre Mahallesi’nde yapımına başlanılan ve an itibariyle tamamlanmış olan park alanı vatandaşın hizmetine sunulmuş vaziyette.

yunus emre kültü Haberi

yunus emre kültü


Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler,  "Yeni canların yitirilmesine yönelik bu tür sokak hareketlerinin yapılmasını ben yadırgıyorum ve kınıyorum. Buradan bütün muhalefet partilerine de özellikle CHP'ye bu tür provakasyonlara kalkışmaması konusunda uyarıda bulunmak istiyorum" dedi. 


Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki Cemil Meriç İlçe Halk Kütüphanesi'nin açılışına, İşler ile Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Meriç'in kızı Ümit Meriç ve vatandaşlar katıldı.


İşler, burada yaptığı konuşmada, Cemil Meriç'in 20. yüzyıl düşünce tarihine önemli not düşen isimlerden birisi olduğunu belirterek, "Geçmişte atalarımıza, ecdadımıza vefada saygısızlık yaptığımız oldu ama çok şükür son yıllarda bunları telafi etmeye başladık" dedi.


Cemil Meriç, Necip Fazıl ve Erdem Beyazıt isimlerinin çeşitli kütüphanelere, merkezlere verilmeye başlandığını dile getiren İşler,...