04 / 05 / 2024

yüreğir yıkım

yüreğir yıkım

Adana'nın Yüreğir ilçesinde metruk halde bulunan binalar tek tek yıkılıyor. Sinanpaşa Mahallesi'nde yapılan tespitler sonucu boş ve bakımsız binalarda yıkım çalışmaları yapılarak molozları bölgeden temizlendi.

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

İzmir'de tarım arazisindeki konutlara Bakanlıktan yıkım kararı!

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununa göre izin dışı yapılan yapılar yıkılıyor. Bununla beraber yıkım emri verilen binalara ceza da kesileceği belirtildi.

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Yılmaz Özdil'in villasına ekipler yıkım için geldi!

Bodrum' yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'in satın aldığı, imara uygun olmayarak yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye ulaşan villanın kaçak eklentilerinin yıkımı için verilen süre bugün doldu. Aile eklentilerle ilgili herhangi bir çalışmada bulunmayınca Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdü

Mansur Yavaş: TOGO'nun yıkımı için başvuru yapacağız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, " Hukukun işleyip işlemediğini görmek istiyorum. 30 günlük süre dolduktan sonra orası ruhsatsız hale geliyor. Belediye Encümeni’ne ceza kesilmesi ve yıkım için başvuracağız" dedi...

Anzer Yaylası'nda kaçak binaların yıkımına ara verildi!

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası'ndaki kaçak yapıların yıkımına bir hafta süre ile ara verildi.

Uzungöl'de tahliye süresi doldu! Yıkım nöbeti başladı!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

Uzungöl'de süre bugün doldu! Yıkım başlamadı!

Çaykara'da imar kirliliği tartışmaları yaşanan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre doldu. Yıkımına karar verilen 118 yapı sahibinin yapıları tahliye etmeleri bekleniyor.

yüreğir yıkım Haberi

yüreğir yıkım

Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede kullanılmayan veya sahibi tarafından terk edilen metruk binaları önleyici tedbir olarak yıkmaya başladı.


Sinanpaşa Mahallesinde bulunan boş ve kullanılmayan binaların yıkımına başlandı. Yıkılan binaların molozları da Yüreğir Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.


Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, özellikle Sinanpaşa Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında evleri istimlak edilen ve yıllardır yıkılamayan binaların her yönüyle tehlike saçtığını belirterek, "Kentsel dönüşüm çerçevesinde evlerinin bedeli ödenen ve yıkılmayan binaları yıkarak ortaya çıkabilecek olumsuzlukların önüne geçiyoruz. Bir anlamda suç işleme alanlarını ortadan kaldırıyoruz. Buraların kötü amaçlı olarak kullanılmasının önüne geçerken, kötü görüntüleri de ortadan kaldırıyoruz" dedi.


Metruk binaların vatandaşların sağlığını da yaşamlarını da olumsuz yönde etkilediğini belirten Başkan Çelikcan, "Buralar her yönüyle tehlike saçıyor. Güvenlik bakımından sakıncalı olan...