15 / 05 / 2024

yurt dışı mağazalaşma

yurt dışı mağazalaşma

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, döviz kurlarındaki artışın AVM kiralarını artırdığını, sektörün bu yıl yurt içinden çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiğini söyledi..

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Telefonunu yurt dışından getirenlere kötü haber geldi! Bu mesajı alanlar yandı! Binlerce kişi mağdur oldu! 

Telefonunu yurt dışından getirip de, harcın 20 bin liraya çıkmadan önce parasını yatıranlara kötü haber geldi. IMEI kaydını BTK'ya yaptırmayanlar için çalışma başlatıldı. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı yurt dışı memur alımını duyurdu! KPSS’siz yurt dışı çalışma imkanını sakın kaçırmayın!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde. Dışişleri Bakanlığı personel alımını duyurdu. İşte detaylar!

Yurt dışında çalışmak isteyenler için fırsat! Almanya 4.000 euro maaşla 1.5 milyon personel alacak!

Çalışma hayatına yurt dışında devam etmek isteyen vatandaşlar için beklenen fırsat geldi. Almanya farklı branşlarda toplam 1.5 milyon işçi alacağını duyurdu. İşte detaylar...

Orka Holding'ten yurt dışında mağaza atağı!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yurt dışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Süleyman Orakçıoğlu, yeni açılacak mağazalara ilişkin bilgi verdi.

FLO yurt dışındaki 105’inci mağazasını hizmete açtı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden FLO Mağazacılık, yurt dışındaki 105’inci mağazasını hizmete açtı.

Art Design, Hollanda'da mağaza açacak!

Türkiye’de kişiye özel mobilya kavramını başlatan Art Design, 2021'in ilk çeyreğinde Hollanda’da ilk yurt dışı mağazasını açmaya ve yeni bir marka kurmaya hazırlanıyor.

Doğtaş Kelebek yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Doğtaş Kelebek CEO'su İsmail Doğan, "2020 yılı içerisinde ana yatırım konsantrasyonumuz yurt içi ve yurt dışında mağaza açılışı üzerine olacak" dedi ve yurt dışında yeni bir üretim tesisi planları olduğunu belirtti...

Altınyıldız Classics yurt dışında 22. mağazasını açtı!

Almanya'daki ilk mağazası Frankfurt'ta bulunan Altınyıldız Classics, yurt dışında 22. mağazasını açtı...

Yurt dışına gayrimenkul yatırımında ivme yükseldi!

2002'den bu yana 160 milyar dolar doğrudan yatırıma ulaşan Türkiye'nin aynı dönemde yurtdışına doğrudan yatırımları 47,3 milyar dolar oldu. Verilere göre, Nisan ayında gayrimenkul dahil hesaplamada Türkiye’nin yurt dışına yaptığı yatırımlar, gelen yatırımların üstüne çıktı.

Art Design Mobilya ilk yurt dışı mağazasını Hollanda'da açıyor!

Kişiye özel mobilya tasarımları yapan Art Design Mobilya ilk yurtdışı mağazasını da bu nedenle Hollanda'da açıyor.

Enne Mobilya, yurt dışında yeni mağazalar açacak!

Enne Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Aytekin, 2020'de yapacakları yatırımlara ilişkin, “2020'de de yurt içi ve yurt dışında hedeflerimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" dedi...

 Türk markalar 2020'de yurt dışında bin mağaza açacak!

Türk markaların yurt dışında 4 bin 500’e yakın mağazası bulunuyor. Bu mağazalara yenilerini eklemek isteyen yatırımcılar 2020 yılı sonuna kadar yurt dışında bin mağaza açmayı planlıyor...

yurt dışı mağazalaşma Haberi

yurt dışı mağazalaşma

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, dernek üyesi 99 Türk markasının 110 ülkede 2 bin 700'ün üzerinde mağazası bulunduğunu belirterek, "Bu sayıyı yıl sonunda 3 binin üzerine, 2020'de 4 bin 500'e taşımayı amaçlıyoruz." dedi.


Öncel yaptığı açıklamada, BMD'ye üye 412 markanın, yurt içinde 380'in üzerindeki AVM ve caddelerde 70 binden fazla mağazası bulunduğunu, bu mağazalarda yaklaşık 400 bin kişi istihdam edildiğini bildirdi.


Perakende sektörünün 2016'yı 670 milyar lira ciroyla kapattığını belirten Öncel, bu cironun içindeki organize perakendenin payının 220 milyar lira civarında olduğunu söyledi.


Öncel, 2017'nin ilk yarısında bir ayakları gazda, bir ayakları frende temkinli büyümeye odaklandıklarını, yurt içinden daha çok yurt dışı mağazalaşmaya ağırlık verdiklerini vurguladı.


Büyümeye, verimliliğe dikkat ettiklerini, bu noktadan hareketle önceliği verimsiz mağazaların kapatılmasına verdiklerini ifade...