29 / 06 / 2024

Yurt içinde kesilen vergilerin mahsubu

Yurt içinde kesilen vergilerin mahsubu

Kurumlar vergisi beyannamesinde gösterilen kazançlardan, Kanuna göre kaynağında kesilmiş olan vergiler, beyanname üzerinden hesaplanan kurumlar vergisinden mahsup ediliyor. İşte urumlar vergisi mahsubu ile ilgili esaslar...

THY'den yurt içinde ucuz bilet kampanyası!

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı çıkışlı ya da varışlı, yurt içi, direkt, ekonomi sınıfı uçuşlarda geçerli 849 liradan başlayan fiyatlarla kampanya başlattığı kaydedildi. 

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Doğtaş yurt içinde 180, Kelebek 150 mağaza açacak!

Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu CEO'su Hacı Ali Doğan, ''Yıl sonunda yurt içinde Doğtaş 180, Kelebek ise 150 mağazaya ulaşacağız'' diyor.

TÜGEM yurt içinde ve yurt dışında şubeler açacak!

14 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyette bulunan TÜGEM hem yurt içinde hem de yurt dışında büyüyor. Bursa, Ankara ve İzmir’de şubeler açan TÜGEM, Kanada’da da faaliyette bulunacak.

TF Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası getiri oranı belirlendi!

TF Varlık Kiralama'nın yurt içinde halka arz yöntemi ile ihracını gerçekleştirecek olduğu 94 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 11.50, dönemsel getiri oranı yüzde 2.9616...

TF Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası getiri oranı belirlendi!

TF Varlık Kiralama'nın yurt içinde halka arz yöntemi ile ihracını gerçekleştirecek olduğu 88 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 12.50, dönemsel getiri oranı yüzde 3.0137...

TF Varlık Kiralama'nın yurt içi kira sertifikası getiri oranı belirlendi!

TF Varlık Kiralama'nın yurt içinde halka arz yöntemi ile ihracını gerçekleştirecek olduğumuz 88 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 14.50, dönemsel getiri oranı yüzde 3.4959...

LC Waikiki yurt içinde 30 yeni mağaza açacak!

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Küçük, "2018 yılında yurt dışında 120, yurt içinde 30 mağaza açıp 1 milyon 500 bin metrekarelik mağaza alanıyla yüzde 33 büyüyerek, 16,2 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yurt içi piyasalar Fitch değerlendirmesini bekliyor!

yurt içinde yatırımcılar kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in bu akşam açıklaması beklenen Türkiye değerlendirmesine odaklandı.

Simitçi Dünyası yurt dışında ilk mağazasını Hollanda'ya açıyor!

Yurt içinde 100’den fazla şubesi olan Simitçi Dünyası, yurt dışında ilk mağazasını Hollanda’ya açarak Avrupa’ya adım atıyor.

Mehmet Tevfik Göksu: Esenler'de 10 yıl içinde 100 bin konutu yenileyeceğiz!

Yurt dışında kentsel dönüşümün estetik, Türkiye'de ise depremden korunmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ilçede 10 yıl içinde 100 bin konutun yarısından fazlasının yenileceğini söyledi.

Yurt içinde kesilen vergilerin mahsubu Haberi

Yurt içinde kesilen vergilerin mahsubu

Kurumlar vergisi mahsubu!

Kurumlar vergisi beyannamesinde gösterilen kazançlardan, Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasına ve 30 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına göre kaynağında kesilmiş olan vergiler, beyanname üzerinden hesaplanan kurumlar vergisinden mahsup ediliyor. Kurumlar vergisi mahsubu ile ilgili esaslar, kanun kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Yurt içinde kesilen vergilerin mahsubu

MADDE 34- (1) Beyannamede gösterilen kazançlardan, Kanunun 15 inci maddesinin birinci fıkrasına ve 30 uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarına göre kaynağında kesilmiş olan vergiler (hayat sigorta şirketlerinde matematik karşılıkların yatırıma yönlendirilmesinden elde edilen kazanç ve iratlar üzerinden yapılan kesintiler dahil), beyanname üzerinden hesaplanan kurumlar vergisinden mahsup edilir.


(2) Kanunun 15 inci maddesinin üçüncü fıkrasına göre vergi kesintisi yapılan kurum kazancından kâr payı alan kurumlar, aldıkları kâr payının içerdiği kesintiyi mahsup edebilirler. Mahsup...