28 / 04 / 2024

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...



Ulusal Hububat Konseyi (UHK) Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, bahar aylarında yağışların hububatta rekoltenin artmasını sağladığını belirtti. 

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, hububatta hasat sezonunun sonuna gelindiğine, buğday ve arpa rekoltesinin ise beklentileri karşıladığına dikkat çekti. 

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru yaşanan ve bu yılın ilk aylarında da devam eden kuraklıkların endişe verdiğini dile getiren Özkan Taşpınar, açıklamasında "Mart ayı ve devamındaki düzenli yağışlarla hububattaki rekolte uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyretti ve ülke genelinde 21,5 milyon ton buğday elde edildi" ifadelerini kullandı. 

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

ARPA ÜRETİMİ 9 MİLYON TL, BUĞDAY ÜRETİMİ 21.5 MİLYON TON OLDU

UHK Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Taşpınar, bahar aylarında aşırı yağış alan bölgelerde bitkide hastalıklarla karşılaşıldığını, bu sebeple bir kısım düşüklükler yaşansa da çok fazla problem olmadığının altını çizdi. 

Yaptığı son dakika açıklamasında rekoltede uzun yıllar ortalamasının buğdayda 20 milyon, arpada ise 8 milyon ton civarında olduğuna vurgu yapan Özkan Taşpınar, "Bu yılki hasat sezonunda buğday üretimi uzun yıllar ortalamasını önemli derecede geçmiş oldu" diyerek, arpada bugüne kadar hiç yakalanmamış olan 9 milyon ton rakamına erişildiğini söyledi. 

Bu rakamların elde edilmesinde, çiftçiye verilen desteklerin önemli bir role sahip olduğunun altını çizen Taşpınar, "Hububat fiyatlarının hem geçen yıl hem de bu yıl beklentiyi karşılayacak şekilde açıklanması, çiftçiyi, tüccarı ve sanayiciyi memnun etti. Dolayısıyla ekim alanlarında geçen yıl belirli bir artış sağlandı" açıklamasında bulundu. 

Elde edilen 21,5 milyon ton buğdayın yanında 8-9 milyon ton da ithal edilen buğday olduğunu aktaran Taşpınar, konuya ilişkin değerlendirmesini "Dolayısıyla 30 milyon ton civarında buğday stoku oldu. Bunun 20 milyon tonunu iç tüketimde kullanırken, geriye kalanı un, bisküvi, makarna, bulgur, helva veya irmik olarak işleyip ihraç ediyoruz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Çiftçiler ise son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Buğday, arpa ve mısır fiyatlarının haftayı nasıl kapattığı merak ediliyor. 

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

BUĞDAY, ARPA, MISIR 10 EYLÜL 2023 FİYAT LİSTESİ 

TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB) 10 EYLÜL 2023 ORTALAMA FİYAT LİSTESİ

Ekmeklik Buğday: 8.004 lira
Makarnalık Buğday: 8.409 lira
Arpa: 7.0058 lira
Mısır: 5.541 lira

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 10 EYLÜL 2023 FİYAT LİSTESİ (Ortalama)

Makarnalık buğday: 8.766 lira/TON
Kırmızı sert buğday: 7.302 lira/TON
Diğer beyaz buğday: 6.854 lira/TON
Düşük vasıflı ekmeklik buğday: 6.775 lira/TON
Arpa: 6.101 lira/TON
Mısır: 5.347 lira/TON

Gübre fiyatları 6 yılda yüzde 796 arttı! DAP gübresi 21.120 TL, ÜRE gübresi 15 bin 440 TL oldu! Çiftçiler aman dikkat!

Elinde avucunda dolar olanlar aman dikkat! Hemen 10 Eylül 2023 son dakika dolar kuruna bakın!

Özel sektör çalışanlarına son dakika müjdesi! Ocak'tan sonra o ödeme tam 35 bin 108 TL'ye yükselecek!


Geri Dön