05 / 05 / 2024

yurt kiraları ertelendi mi

yurt kiraları ertelendi mi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu Erenler Mahallesi'ndeki apart, yurt ve dairelerin kira ödemelerinin ertelenmesi için kampanya başlatıldı.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Ev kiralarına ve yurt fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını öncesinde 900 Türk Lirası olan konutların fiyatı 3 bin Türk Lirası'na kadar yükseldi. Öğrencilerin tamamı salgın sürecinde evleri ve yurtları boşaltırken şimdi döndüklerinde ne ucuza konut ne de boş yurt bulamıyor.

Türk markalarından yurt dışı atağı!

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

Oturmadıkları evin kirasını ödüyorlar: Öğrencilerin kira ve yurt sorunları!

Uzaktan eğitim süreciyle birlikte memleketlerine giden öğrenciler, oturmadıkları halde ev kiralarını ve yurt ücretlerini ödüyor. Öğrenciler, konuya ilişkin çözüm bekliyor.

Vakıf taşınmazlarının ve belgeli turizm tesislerinin kiraları ertelendi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 30 maddesi onaylandı.

Koronavirüs kiraları nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını ile iş yeri ve konut kira ödemeleri ile ilgili hangi kararlar alındı? Konut kiraları ertelendi mi? İşte virüs sebebiyle alınan, kiracıları etkileyen kararlar...

İş yeri kiraları ertelendi mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İşyeri kiraları 30 Haziran’a kadar ödenmeyecek mi?' sorusunu yanıtladı.

Hazineye ait tarım arazilerinden alınacak kiralar 6 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada tarımsal amaçlı kiralanan hazine arazilerinden alınacak kira bedellerinin 6 ay süreyle ertelendiğini duyurdu.

Venezüella salgına karşı önlem paketi açıkladı: Kiralar askıda!

Venezüella, koronavirüs salgınına karşı önlem paketini duyurdu. Buna göre, tüm kiralar ertelendi...

Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracata yönelik devlet yardımları açısından 2019'un "altın yıl" olduğunu dile getirerek, "Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek ödemesi yaptık." dedi...

Yurt fiyatları ev kiralarını solladı!

5 yıldızlı üniversite yurtları araba fiyatına ulaşırken, pahalı semtlerdeki ev kiralarını bile geride bıraktı. Pahalılıkta zirvede bulunan Ortaköy’deki Republika Academic Apart'ta fiyatlar yıllık 75 bin lira olarak açıkladı.

Yüksek kira perakendeciyi yurt dışına yönlendirdi!

Aslında perakendeciler uzun süredir yurt dışında yatırım yapıyor. Ancak iç pazardaki daralma, AVM yatırımcılarının azalması, üstelik kiraların yüksek olması dışarıdaki arayışı artırdı. Kurdaki hareketlilik de cabası. Perakendeciler 2019'da yurt dışında kazanacak.

yurt kiraları ertelendi mi Haberi

yurt kiraları ertelendi mi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı Erenler Mahallesi'nde bulunan apart, yurt ve dairelerin kira ödemelerinin ertelenmesi için "Afyonkarahisar-öğrenci el ele daha sağlıklı ve güçlü gelecek günlere" isimli yeni bir bir kampanya başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Erenler Mahallesi Muhtarı Hasan Çavlan öncülüğünde başlatılan kampanyayla ilgili rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle birçok öğrencinin kira ödemeleri konusunda sıkıntı yaşadıklarına ilişkin serzenişlerinin olduğunu söyledi. YÖK'ün aldığı kararla uzaktan öğretime geçildiğini dile getiren Karakaş, karardan sonra  öğrencilerin, barındığı apart, yurt ve evlerini terk ederek memleketlerine döndüğünü dile getirerek, öğrencilerden özellikle ev, apart ve yurtlarının kira ödemeleriyle ilgili yardım edilmesi konusunda mesajlar aldığını dile...