28 / 04 / 2024

Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek!

Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracata yönelik devlet yardımları açısından 2019'un "altın yıl" olduğunu dile getirerek, "Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine 170 milyon lira destek ödemesi yaptık." dedi...



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracata yönelik devlet yardımları açısından 2019'un "altın yıl" olduğunu, uluslararası fuarların ticaretin geliştirilmesine katkı sağlamakla birlikte, KOBİ'lerin ihracatçı pozisyonuna ulaşabilmeleri açısından son derece kritik bir role sahip olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ruhsar Pekcan 2019'un "altın yıl" olduğunu dile getirdi. Yurt dışı ofis kiraları ve tanıtım faaliyetlerine yatırımda bulunduklarını dile getiren Pekcan, şöyle konuştu:

"Bu sebeplerle ülkemizdeki fuarlara seviye atlatmak, bu fuarların uluslararası arenada bilinirliğini artırmak ve yabancıların ilgisini artırmak adına ülkemizde düzenlenen fuarları da mercek altına alarak, sektöründe önde gelen fuarlarımızı dünya markası haline getirebilmek için destekliyoruz. Bu çerçevede, 2018'de 35, 2019'da ise 48 yurt içi fuarımızı destek kapsamına alarak toplam 77,9 milyon lira ödeme yaptık."

YURT DIŞI OFİS KİRALARI VE TANITIM FAALİYETLERİNE 170 MİLYON LİRA DESTEK

Bakan Pekcan, Türkiye'de sınai ve ticari alanda faaliyet gösteren şirketlerin Türkiye'de üretilen ürünlerin satış ve pazarlamasını yapmak amacıyla yurt dışında açılan ofis, depo, showroom, mağaza gibi birimlerine ilişkin kira giderleri, tanıtım faaliyetleri ile Türkiye markalarının yurt dışında tescil ettirilmesi ile ilgili giderlerinin bir kısmını da karşıladıklarına işaret ederek, açıklamalarına şöyle deavm etti:

"Bu kapsamda firmalarımızın binlerce yurt dışı birimi desteklenmekte olup 2018 yılında 744, 2019 yılında ise 863 firmamız destekten yararlanmış, 2019 yılında toplam 169,4 milyon lira destek ödemesi yapılmıştır. Firmalarımızın dış pazarlara açılmasını kolaylaştırmak, hedef ülkelere ihracatımızı ve bu ülkelerde pazar payımızı artırmak amacıyla tasarlamış olduğumuz en önemli destek mekanizmalarından biri olan Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) desteği kapsamında, halihazırda New York, Dubai ve Londra'da 2'şer olmak üzere 4 merkezde toplam 8 sektöre yönelik TTM projeleri Bakanlığımızca desteklenmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında faaliyette bulunan TTM'lere 18,8 milyon lira destek ödemesi yaptık."

Türk müteahhitlerin yurt dışı proje büyüklüğü 400 milyar dolar barajını aştı!


Geri Dön