27 / 11 / 2024

yurtdışı gayrimenkul vergileri

yurtdışı gayrimenkul vergileri

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yurtdışında yaşayan 6 milyona yakın Türk vatandaşını ilgilendiren mali bilgi paylaşımına ilişkin yapılan anlaşmayı anlattı.  

Yurtdışı gayrimenkul yatırımlarında rekor seviye! Yatırımlar 10 senede 16 kat arttış gösterdi...

Yurtiçinde yerleşik kişilerin yurtdışındaki doğrudan yatırımları ocak-temmuz döneminde 3 milyar 401 milyon dolar oldu. Türklerin 2014'ten 2024'e kadar 16 kat artan yurtdışı gayrimenkul yatırımı, bu sene 1 milyar 470 milyon dolara ulaştığı kaydedildi. 

Yurtdışına yapılan yatırımların yüzde 45'i gayrimenkul! 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından yayımlanan 2024 yılı ikinci çeyrek Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ne göre yurt dışındaki doğrudan yatırımların yüzde 45,2’si gayrimenkul sektöründe yapıldı.

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

Taşınmaz mal sahipleri belli dönemlerde vergi ödemekle mükellef oluyor. Peki, gayrimenkul sahipleri Nisan ayında hangi vergileri öder?

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu vergilerin ilk taksitleri Mart ayı içerisinde ödeniyor. İşte Mart ayında ödenecek gayrimenkul vergileri 2022..

Ev alım satımlarında yeni dönem başlıyor!

Ev alım satımında yeni dönem başlıyor. Gayrimenkul vergileri, diğer tasarruf araçlarındaki vergilendirilmeler dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek.

Yurt dışına gayrimenkul yatırımında ivme yükseldi!

2002'den bu yana 160 milyar dolar doğrudan yatırıma ulaşan Türkiye'nin aynı dönemde yurtdışına doğrudan yatırımları 47,3 milyar dolar oldu. Verilere göre, Nisan ayında gayrimenkul dahil hesaplamada Türkiye’nin yurt dışına yaptığı yatırımlar, gelen yatırımların üstüne çıktı.

Konutta yabancı cirosu yerliye göre 4 kat fazla!

Yurtdışı gayrimenkul yatırımcılarının talebi ile oluşan emlak pazarında yıllık ciro 2019 itibariyle 250 milyar dolar seviyesine ulaştı. Verilere göre bu iki ülkede yerliler bir gayrimenkulü yaklaşık 300 bin Euro’ya alırken, yabancı bu ülkelerden bir gayrimenkulü 420 bin Euro’ya satın aldı.

5 soruda gayrimenkul vergileri 2019!

Gayrimenkul sahipleri tarafından sene içerisinde ödenmesi gereken bazı vergiler bulunuyor. Peki, 2019'da kimler hangi vergileri ödeyecek? Kimler ne kadar vergi ödeyecek? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olacak?

yurtdışı gayrimenkul vergileri Haberi

yurtdışı gayrimenkul vergileri

Türkiye'yle taraf olduğu vergi kaçakçılığı ve kaybının engellenmesi anlaşması dahilinde Türklerin yoğun yaşadığı Avrupa ülkeleri ile mali bilgi paylaşımı konusunda Gelirler Genel Müdürlüğü sistemin işleyişine yönelik kapsamlı bir çalışma yapılıyor. 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre;anlaşmanın kapsamı, yurtdışında yaşayan vatandaşlar için ortaya çıkabilecek sıkıntılar tüm boyutuyla göz önüne alınıyor. Anlaşmaya göre bu bilgiler sadece vergisel amaçlı kullanılacak. Ev, arsa gibi gayrimenkul, taksi, minibüs gibi finansal nitelikte olmayan menkul mallara ilişkin bilgilerin değişimi söz konusu olmayacak. Anlaşmanın kapsamı, yurt dışında yaşayan vatandaşları için yaratabileceği sıkıntılara yönelik olarak da bilgilendirmeler sağlanıyor. 

ANLAŞMAYA 141 ÜLKE TARAF 

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, 2017 yılında imzalanan "Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Anlaşması"'na bugün itibariyle 141 ülkenin otomatik bilgi değişimine taraf olduğunu hatırlattı.  Bakan Elvan, finansal bilgi...