04 / 05 / 2024

yurtdışı inşaat pazarları

yurtdışı inşaat pazarları

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

Solid Yurtdışı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Solid Yurtdışı İnşaat Limited Şirketi Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Han tarafından kuruldu.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Moldova'da inşaat ve turizmde Türk yatırımcılar için fırsatlar var!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yaptığı açıklamada, "Türk yatırımcılar için Moldova ve Gagauz Yeri'nde önemli fırsatlar var. Özellikle tarım, inşaat, altyapı, sanayi ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi.

Kırgızistan'da inşaat malzeme pazarlarının çalışmasına izin verildi!

Kırgızistan'da 25 Mart'ta ilan edilen OHAL bu gece itibarıyla bitti, inşaat malzeme pazarlarının çalışması için izin çıktı...

Mithat Yenigün: İnşaat sektörü destek kapsamına alınmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, koronavirüsün ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Yenigün, "Yurtiçi ve yurtdışında istihdam kapasitesi yüksek inşaat sektörü destek kapsamında olmalı" dedi...

Urtim'den inşaat projelerine yeni kalıp sistemi!

Kalıp ve iskele sistemleri üreten ve Türkiye’nin öncü şirketlerinden olan URTİM, yeni sistemi 'Ekoset®' ile hem yurtiçi hem de yurtdışı inşaat projelerini hedefliyor...

Türk inşaat şirketlerinin yurt dışı yatırımları konuşuldu!

GİSP tarafından gerçekleşririlen ‘Alternatif Yurt dışı Gayrimenkul Pazarları’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, Türk inşaat şirketlerinin yurt dışı inşaat ve gayrimenkul pazarlarındaki çalışmaları konuşuldu. 

Akfen İnşaat yurtdışında projeler inşa edecek!

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle yurtdışında proje yapacağını dile getirdi.

İnşaat sektöründe Körfez endişesi!

Körfez ülkeleri tarihsel olarak Türk müteahhitlik sektörünün en önemli pazarlarından. Katar krizi, kısa zamanda çözüme kavuşmazsa, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün etkileneceği söyleniyor.

İnşaat sektörünün 2023 hedefi 300 milyar dolar ihracat!

İMSAD "2023 inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurtdışı müteahhitlikte 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere toplam 300 milyar dolar değerlendirmesi" yaptı

Yurtdışında yapılan inşaat işleri!

Hürses Gazetesi Avukatı olan Nazlı Gaye Alpaslan Güven bugünkü yazısında yurdışında yapılan inşaat işlerini kaleme aldı. İşte o haber...

yurtdışı inşaat pazarları Haberi

yurtdışı inşaat pazarları

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ödül verdiği yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Yurtdışı müteahhitlik sektörü pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu üç ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu, Rusya'da ise ruble nedeniyle ciddi zararlar yaşanıyor. 


ACİL ÖNLEM ŞART 


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 3 büyük pazara yönelik acil önlem alınması gerektiğini söyledi. Yenigün, özellikle Irak devletinin bütçe imkanları olmadığı için Türk firmaların bu ülkede yaptığı 2.5 milyar dolarlık müteahhitlik işinin yanda kaldığını belirterek şu öneriyi getirdi: "Bu ülkenin şu anda parası yok. Ancak petrolü var. Türkiye, söz konusu projelerde kullanılmak üzere Irak'a 2.5 milyar dolar kredi açabilir. Bunun karşılığı da petrol olarak tahsil edilebilir." 


LİBYA ZARAR BASIYOR 


TMB Başkanı Yenigün, Libya...