04 / 07 / 2024

Yurtdışı Yatırım Endeksi

Yurtdışı Yatırım Endeksi

Türk şirketler, 2015'te yurtdışına 2.4 milyarı sıfırdan yatırım olmak üzere 5.9 milyar dolar yatırdı. Son 2 yılda tutar 15.2 milyar doları bulurken, en çok yatırım İngiltere'ye yapıldı.

Hangi yatırım aracı ne kazandırdı? Altın mı? Dolar mı? yoksa Borsa mı?

Bu hafta yatırım araçlarından en fazla borsa kazandırmış oldu. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 2,29 değer kazanarak 9.915,62 puandan kapatmıştı. Buna göre, endeks, hafta içinde en az seviye 9.645,02, en yüksek ise 9.956,11 puanı görmüş oldu.

Bu hafta hangi yatırım araçları kazandırdı? En çok prim yapan hisse belli oldu!  

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdığı kaydedildi. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı ortalama olarak yüzde 0,13 kazançla kapattı. BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 27,91 ile Tatlıpınar Enerji Üretim olduğu belirtildi.

Enflasyonu yenen tek yatırım aracı borsa oldu!

Eylül ayında enflasyon indirgendiğinde en çok kazandıran yatırım aracı yüzde 1,81'le BIST 100 endeksi oldu. Mevduat faizi yüzde 2,96, dolar yüzde 4,41, külçe altın yüzde 4,83 oranında kaybettirdi.

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Borsaya yatırım yapmak için doğru zaman mı? BİST 100 endeksi ucuz mu, pahalı mı?

Borsa üç haftalık düşüş trendinin ardından yeniden yönünü yukarı çevirdi. BİST 100 endeksi haftaya pozitif bir hava ile başlarken, yatırımcılar borsaya yatırım için zamanlamanın doğru olup olmadığını merak ediyor. Şu sıralar sorulan bir başka soru ise borsanın ucuz mu pahalı mı olduğu…

İşte en yüksek reel getiri sağlayan yatırım araçları!

TÜİK, 2023 Mart ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını paylaştı. Açıklanan verilere göre aylık maksimum reel getiri külçe altın olurken, finansal yatırım araçları yıllık bazda değerlendirildiğinde BIST 100 endeksi, yatırımcısına maksimum reel getiri sağlayan yatırım aracı olarak kay

2023 yılında hangi yatırım aracı kazanç sağlayacak? Altın, dolar, borsa... Uzman isimler peş peşe açıkladı!

Geride kalmasına sayılı günler kala 2022'de, finansal yatırım araçlarının performansları arasında BIST 100 endeksi, yüzde 200’e yaklaşan getiri oranı ile diğer enstrümanlardan oldukça pozitif ayrıştı ve enflasyon karşısında reel getiri sağlayan tek yatırım aracı olarak ön plana çıktı.

Haziranda en fazla kazandıran yatırım aracı açıklandı: Parasını buna yatıran kâr etti

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"nı açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziranda en yüksek aylık reel getiri yüzde 2,95 ile dolarda gerçekleşti.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Temmuz’da en çok kazandıran yatırım aracı ne oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Temmuz ayında en çok kazandıran finansal yatırım aracı borsa oldu. Temmuz’da BIST100 endeksi TÜFE’ye endeksli yüzde 5,89 oranında kazandırdı.

Konut yatırımından elde edilen getiri Eylül'de 1.815 puana yükseldi!

81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen verilerle hazırlanan Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi Eylül ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Eylül 2018'de 1.815 puana yükseldi.

Konut yatırımından elde edilen getiri 3 yılda 780 puan arttı! 

REIDIN'in 81 il, 258 ilçe ve 1.255 mahalleden gelen veriler ışığında hazırladığı Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi'ne göre, endeks başlangıç dönemi olan Ocak 2015'te 1000 puan olan Türkiye geneli Konut Yatırımı Toplam Getiri Endeksi, Temmuz 2018'de 1780 puana yükseldi.

Yurtdışı Yatırım Endeksi Haberi

Yurtdışı Yatırım Endeksi

2015'te Avrupa'da en büyük birleşme ve satın alma işlemi Türk şirketi Alman Almatis'i alan Oyak Grubu'ndan gelirken, sıfırdan yatırım anlamında en büyük yatırım ise Garanti Koza'nın Bulgaristan'daki inşaat işi oldu. 


Amerika'da en büyük birleşme ve satın alma işlemi yapan grup ise Ciner Grubu oldu. Afrika ve Ortadoğu bölgesinin en büyük yatırımı da Limak Holding'den geldi. 


Son yıllarda Türk şirketlerin yurtdışında yatırıma giderek daha çok ilgi göstermesi rakamlarla ortaya kondu. Buna göre Türk şirketler, son 2 yılda yurtdışına sıfırdan yatırımlar ve birleşme-satm almalar dahil toplam 15.2 milyar dolar yatırdı. Türk şirketler, 2015'te yurtdışında 2,4 milyar dolarlık 52 sıfırdan yatırıma başlarken, bu rakam 2014'te 2.8 milyar dolar olmuştu. Buna ek olarak, 2015'te yurtdışında 3.5 milyar dolarlık 35 birleşme ve satın alma işlemi yapıldı,...