19 / 05 / 2024

yurtdışında yerleşik kişilerin DİBS stoku

yurtdışında yerleşik kişilerin DİBS stoku

Yurtdışında yerleşik kişilerin hisse senedi ve DİBS stoku yayınlandı. Yurtdışında yerleşik kişiler, geçen hafta net 266,5 milyon dolarlık hisse senedi, 477,8 milyon dolarlık DİBS aldı.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri dikkat! Bu kişilerin emekli maaşları bir anda kesilecek ve bir daha maaş verilmeyecek!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Paylaşılan detaylara göre SGK tarafından tespit edilmiş olan kişilerin bir daha asla emekli maaşı alamayacağı belirtildi. 

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Gayrimenkul sektörü yabancıların radarında: Yabancı doğrudan yatırımlarda gayrimenkul ağırlıkta!

Yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye’de edindikleri gayrimenkuller ödemeler dengesi kapsamında yer alıyor. Bu kalemde son senelerde 4 milyar doların üzerinde alımlar kaydediliyor. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! O kişilerin hesabına 2 ayda bir 400 TL yatacak! TC kimlik kartıyla PTT'den hemen alacak!

Devlet dar gelirli vatandaşlara desteklerine devan ediyor. Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! O kişilerin hesabına 2 ayda bir 400 TL yatacak! TC kimlik kartıyla hemen alacak. İşte destekten faydalanacak kişiler ve aranan şartlar...

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten, iş dünyasına depremzedeler için bir çağrı geldi. Avdagiç, iş dünyasından, depremde zarar gören ve başka illere yerleştirilen kişilerin istihdamında öncelik tanınmasını istedi.

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Borsada geçen hafta yabancılardan önemli miktarda alım gerçekleştirildi. Yurt dışında yerleşik  bulunan kişiler, toplamda geçen hafta boyunca 67,6 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Borsa gündemini hareketlendiren haber: Sun Tekstil halka arz ediliyor. 

SPK yapılan inceleme ve işlemler sonucu haftalık bülteninde Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin pay başına 26 liradan halka arzına onay verdiğini açıkladı. Ayrıca Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yapan belirlenen 40 internet sitesini erişime k

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!

Yurtdışında sayısız konut projelerini hayata geçiren Nef yeni projeler için düğmeye bastı. Yeni yatırımlara yönelik açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 10'a yakın ülkede çalışma yapılacağını açıkladı. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinden alacaklı kişilerin akıbeti TBMM'de!

2 Temmuz 2021 tarihinde TMSF tarafından tasfiye edilen şirketlerden alacaklı olan kişilerin akıbeti TBMM gündemine taşındı. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

yurtdışında yerleşik kişilerin DİBS stoku Haberi

yurtdışında yerleşik kişilerin DİBS stoku

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, 5 Aralık haftasında yaptıkları 266,5 milyon dolarlık net alışa karşın hisse senedi değerlerindeki düşüşle 65 milyar 211,8 milyon dolara geriledi.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler 1 - 5 Aralık haftasında net 266,5 milyon dolarlık hisse senedi, 477,8 milyon dolarlık devlet iç borçlanma senedi (DİBS) aldı.


Yurt dışında yerleşik kişilerin bir önceki hafta 65 milyar 286,4 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 5 Aralık haftasında yaptıkları 266,5 milyon dolarlık net alışa karşın hisse senedi değerlerindeki azalışla 65 milyar 211,8 milyon dolara düştü. BIST 100 endeksi geçen hafta yüzde 1,08 değer kaybetmişti.



- Yabancıların DİBS stoku 4 ayın en yükseğinde



Yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku ise...