28 / 04 / 2024

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten, iş dünyasına depremzedeler için bir çağrı geldi. Avdagiç, iş dünyasından, depremde zarar gören ve başka illere yerleştirilen kişilerin istihdamında öncelik tanınmasını istedi.



Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, başka illere yerleştirilen depremzedeler için İTO Başkanı Şekib Avdagiç’ten çok önemli bir çağrı geldi.

İTO Başkanı Avdagiç, iş dünyasına seslendi! Depremzedelerin istihdamı için çağrı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, iş dünyasına çok önemli bir çağrı yaparak, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere yerleştirilen depremzedelere istihdamda öncelik verilmesini talep etti.

Yapılan açıklamaya göre,  Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında bulunan İTO Deprem Koordinasyon Merkezi’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, merkeze yanaşan TIR'lara yüklenen yardım malzemelerinin, iki yöntemle temin edildiğini duyurdu. .

Buna göre İTO üyeleri, ürettiği ya da satın aldığı ihtiyaç malzemelerini doğrudan merkeze gönderiyor. Bunun dışında İTO, devletin ilgili kurumlarıyla koordinasyon halinde tespit edilen tüm güncel ihtiyaçları satın alarak da TIR ve kargo uçaklarıyla bölgeye sevk ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Tasnif edilen yardımlar bugüne dek 82 TIR ve 8 uçak ile bölge illerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Ayrıca güncel ihtiyaçları da sürekli takip ediyoruz. Deprem bölgesinde yeni neye ihtiyaç varsa, ilgili kurumlardan bilgileri almaya devam ediyoruz” diye konuştu.


Geri Dön