04 / 05 / 2024

yurtdışındaki evsizler

yurtdışındaki evsizler

Hollanda İstatistik Bürosu'nca yapılan araştırmada 2018 yılında ülkede 39 bin 300 evsiz olduğu ortaya çıktı. Hollanda'da 2009 yılında 17 bin 800 evsiz vardı. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Giovane Gentile yurtdışındaki 27. mağazasını hizmete açtı!

Dünyada yaşanan pandemi sürecine rağmen, Giovane Gentile, yurtdışındaki 27. mağazasını hizmete açtı...

Tudors yurtdışındaki 41'inci mağazasını açtı!

Türkiye'nin önde gelen firmalarından olan Tudors, yurtdışındaki 41'inci mağazasını açtı. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da mağaza açan Tudors'un 15 ülkedeki toplam mağaza sayısı 212'e ulaştı.

Yurtdışındaki konut yatırımcıların Türkiye cazibesi artıyor!

Kurlarda yaşanan artış Türkiye'nin gayrimenkul konusunda yurtdışındaki yatırımcı için cazibesini artırıyor...

Türkler yurtdışındaki liman yatırımını 29'a çıkardı!

Türk şirketlerinin yurtdışındaki liman yatırımları 29'a ulaştı. Satın alınan veya ortak olunan liman sayısının ilerleyen yıllarda 50'yi bulması planlanıyor.

İnci Deri yurtdışında 40 mağazaya ulaşacak!

İnci Deri, yurtdışındaki mağazalarının sayısını 5 yılda artırmayı hedefliyor. Şu anda yurtiçinde 100, yurtdışında 5 mağazası bulunan İnci Deri, yurtdışı mağazalarının sayısını 40'a çıkaracak.

Türk şirketler yurtdışında 21 spor tesisi ve stadyum işini aldı!

Adana’dan İzmir’e, Samsun’dan Mersin’e kadar ülkenin dört bir yanında açılan yeni stadyumlar sonrası, Türk müteahhitler yurtdışındaki dev stadyum projelerine de imza atmaya başladı.

TOKİ yurtdışındaki müteahhitlere çatı kuruluş olabilir!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, TOKİ’nin yeni bir enstrüman olarak yurtdışındaki müteahhitler için çatı kuruluş olabileceğini söyledi.

DeFacto yurtdışındaki mağaza sayısını 103’e çıkarıyor!

Global bir moda markası olma vizyonuyla yatırımlarını sürdüren DeFacto mağaza ağını tüm dünyada genişletmeye devam ediyor. DeFacto yurtdışı mağaza sayısını 103’e, toplam mağaza sayısını ise 400’ün üzerine çıkarmayı planlıyor.

Corendon Turizm'den yurtdışına otel atağı!

Yıldırım Karaer, Corendon Turizm'in yurtdışındaki otel projelerini anlattı. Karaer "Amsterdam’da Corendon Airport City adlı, 600 yatak kapasiteli yeni bir projemiz var. Barselona ve Londra’da iki projemiz var bunlarla ilgili görüşmeleri tamamlamak üzereyiz." dedi.

Müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği proje sayısı 179’a geriledi!

Yurtdışındaki tarihi rekorunu 2013 yılında 30 milyar dolarlık toplam proje bedelini aşarak kıran Türk müteahhitler, 2015 yılında jeopolitik güvensizliğin faturasını ödedi. 2014’te yurtdışında üstlenilen proje sayısı 328 iken, 2015’te 179’a geriledi.

yurtdışındaki evsizler Haberi

yurtdışındaki evsizler

Hollanda İstatistik Bürosu'nca (CBS) yapılan araştırmada, ülkede 18 ile 65 yaş arası evsizlerin sayısının 2009'da 17 bin 800 iken, 2018'de 39 bin 300'e yükseldiği bildirildi.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; evsizlerin yüzde 57'sinin göçmen kökenli olduğu, Batılı olmayan göçmen kökenli evsizlerin sayısının ise yaklaşık üç kat artarak 6 bin 500'den 18 bin 300'e çıktığı kaydedildi.

Bu kişilerin yüzde 16'sını kadınlar oluşturuyor. Araştırmada, 18 ile 30 yaş arası evsizlerde ise sayının üç kat artarak 4 binden, 12 bin 600'e yükseldiği ifade edildi. Evsizlerin yüzde 37'isinin Amsterdam, Rotterdam, Lahey ve Utrecht gibi büyük şehirlerde yaşadığı kaydedildi. Ayrıca, ülkede kaçak yaşayan evsizlerin araştırmaya dahil edilmediği aktarıldı.

Hollanda Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı Devlet Müsteşarı Paul Blokhuis, kamu yayın kuruluşu NOS'a yaptığı açıklamada, rakamların "ürkütücü"...