28 / 04 / 2024

Yurtdışındaki konut yatırımcıların Türkiye cazibesi artıyor!

Yurtdışındaki konut yatırımcıların Türkiye cazibesi artıyor!

Kurlarda yaşanan artış Türkiye'nin gayrimenkul konusunda yurtdışındaki yatırımcı için cazibesini artırıyor...



Yurtdışında ikamet eden yatırımcıların Türkiye'de yaptıkları gayrimenkul alımlarını artırmak üzere yeni enstrümanlar da geliştiriliyor. Bu konuda öncülük yapan Garanti Mortgage, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, Gurbetçi Mortgage ürünüyle Türkiye'de ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, Garanti Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, döviz bazında konut fiyatları ucuzladığı için özellikle son dönemde gurbetçiler açısından TL ile konut kredisi kullanmanın bir fırsat haline geldiğine dikkat çekiyor. Atay, "(Gayrimenkul sektörü ülkemizde en önemli yatırım aracı olarak değerlendirilirken, Gurbetçi Mortgage ürünümüz hepsi birbirinden cazip konut projelerinden ev sahibi olmayı avantajlı hale getiriyor" diyor.

Dövizle kazanıp kredisini TL cinsinden ödeyebilecek gurbetçiler, 240 aya varan vade seçeneklerinden yararlanabiliyor.

Dileyen vatandaşlar kendisine en uygun ödeme planını da belirleyebiliyor. Satın almak istedikleri konut için ekspertiz değerinin yüzde 65'ine kadar kredi kullanabilecek gurbetçilerden gerekli olmadıkça kefil de istenmiyor.

Murat Atay, "Yurtdışında yaşayan ve çalışan vatandaşlarımız eğer ülkemizde konut sahibi olmak istiyorlarsa kendileri için özel hazırladığımız Gurbetçi Mortgage ile ilgili detaylı bilgiye şubelerimizden, çağrı merkezimizden ve dijital kanallarımızdan ulaşabilir. Garanti Mortgage olarak, Türkiye'den ev almak isteyen gurbetçilerimize bu fırsatı kaçırmamalarını öneriyoruz" diye konuşuyor.

 


Geri Dön