04 / 05 / 2024

YURTKUR yatak sayısı

YURTKUR yatak sayısı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yeni yurtlar inşa ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, her yıl yurtlara talebin artmasından dolayı mutlu olduklarım dile getirdi.

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Bodrum Altaş Otel oda sayısını artırıyor! 1 milyon 175 bin liraya mal edilecek! 

Erdem Mühendislik tarafından, 40 oda, 80 yatak inşa edilerek faaliyetine başlanılan Altaş Otel San ve Tic. A.Ş oda sayısını artırıyor. 

32 şehir hastanesiyle yatak sayısı 44 bin 409’a çıkacak!

Dünyanın model aldığı şehir hastaneleri rekora koşuyor. Yapımı devam eden 32 şehir hastanesiyle yatak sayısının 44 bin 409’a çıkması planlanıyor.

2020 sonunda yatak sayısı 28 bin olacak!

Türkiye sağlık anlamında bir devrim yaşıyor. Şehir hastaneleri bir bir açılmaya devam ediyor. Yeni açılack hastanelerle birlikte 2020 sonunda yatak sayısı 28 bin olacak...

Wyndham Hotel'in Türkiye'deki otel sayısı 51'e ulaştı!

Dünya genelinde 7 bin 800 otel, 720 bin yatak kapasitesi ve 40 bine yakın çalışana sahip olan Wyndham Grubu, Türkiye'deki 51. otelini açtı. Grup Türkiye'de 70 otel sayısına ulaşmayı hedefliyor.

Adana'da otel yatak sayısı yüzde 100 arttı!

ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkam Tayyar Zaimoğlu, Adana'nın nitelikli yatak kapasitesinin geçen 5 yıl içinde yüzde yüz artış sağlayarak 8 bine ulaştığını söyledi..

İzmir'deki turizm tesisi sayısı 220'ye ulaştı!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir, turizmde 2014 yılında kötü bir dönem geçirse de son 9 yılda yatak kapasitesini ve turizm işletmeli tesis sayısını yüzde 30 artırdı.

Yataş mağaza ve personel sayısını yayınladı!

Yataş Yatak ve Yorgan Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yataş mağaza ve de personel sayısını yayınladı.

Yalova, turizmde yatak sayısını 9 bine çıkaracak!

Yalova'ya geçtiğimiz yıl 536 bine yakın turist geldi. 2014'ün ilk 5 ayında ise kenti ziyaret eden turist sayısı 18 bini yabancı olmak üzere 160 bine yaklaştı.

ETİK yabancı turist sayısını karşılamak için 45 bin yeni yatak teşviği verecek!

ETİK Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla oluşturulan ETİK Exclusive Yönetim Raporlarının 10'uncu sayısında, yerli ve yabancı turist sayısı talebini karşılamak için yapılan çalışmalar doğrultusunda sektöre 45 bin yeni yatak teşviği verileceği belirtildi.

Türkiye son 5 yılda yatak sayısını en çok artıran ülke oldu!

Derlenen bilgilere göre, Türkiye Avrupa'nın en fazla turist çeken ülkeleri Fransa, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı Akdeniz çanağındaki turistik ülkeler arasında yatak sayısındaki artışla ilk sıraya yükseldi.

Veysi Öncel: Çeşme'deki otel sayısı yetersiz!

İlçede nitelikli yatak sayısının 7 bine çıktığını, butik otel, pansiyon ve küçük otellerle bu sayının 25 bine ulaştığını anlatan Öncel, bu rakamın da Çeşme gibi marka olmuş bir turizm merkezi için çok yetersiz olduğuna dikkati çekti.

Çeşme'ye gelen yabancı turist sayısının artması bekleniyor!

Türkiye'de iç turizmin en önemli merkezlerinden Çeşme, yeni sezona hazır. Bu yıl yabancı turist sayısında artışın beklendiği ilçede yatak sayısının yetersiz olması nedeniyle talepler karşılanamıyor.

YURTKUR yatak sayısı Haberi

YURTKUR yatak sayısı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı yeni yurtlar inşa ettiklerini belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, her yıl yurtlara talebin artmasından dolayı mutlu olduklarım dile getirdi. Geçen yıl Türkiye genelinde YURTKUR'a bağlı 360 yurt bulunduğunu ifade eden Özçelik, şunları kaydetti: "Şu anda 577 yurdumuz var. 2017'de 690 bin yatak sayımız olacak. Kimisi ihale safhasında, kimisi inşaat safhasında, kimisi de bitmek üzere. Yurtlarımızda 2013 yılının sonunda 286 bin yatak sayımız vardı. Aralık ayı itibariyle yüzde 75 artarak yaklaşık 496 bin yatak sayımız olacak. 500 bine geliyoruz. Yeni yurtların tamamı, eski yurtlarla mukayese edilemeyecek ölçüde. Yeni hiçbir yurdumuzda ranza sistemi yok. Tüm odalarımızda bazali yataklar var. Öğrencilerimizin odalarında çalışma masası, gardırobu var. Ayrıca tuvalet ve banyoları oda içerisinde....