06 / 05 / 2024

yürüyen köşk zarar gördü

yürüyen köşk zarar gördü

Atatürk, çınar ağacının dalı kesilmesin diye temelini kaydırttığı Yürüyen Köşk üçüncü kez restore edilecek

Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya konut satışının verdiği 3 büyük zarar!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Ayhan Barut'tan Yürüyen Köşk'ün millet bahçesi yapılacak olmasına tepki!

CHP Adana Milletvekili Barut, Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı arazilerin Millet Bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Barut konuyu 3 önergeyle Meclis’e götürdü.

Yalova Valiliği Yürüyen Köşk arazisinin Millet Bahçesine dönüştürüleceği iddiasını yalanladı!

Yalova Valiliği yaptığı açıklamada Millet Bahçesi olarak hizmete açılacak olan taşınmazın Yürüyen Köşk arazisinde kaldığı iddiasının gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Deprem'de en büyük zararı fay hattı üzerindeki yapılar görüyor!

Fırat Üniversitesi (FÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy yaptığı açıklamada, "Deprem'de en büyük zararı fay hattı üzerindeki yapılar görüyor" dedi.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Kültürel alanda önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 3 ay ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği'nin yürürlük tarihi 31 Mart'a ertelendi...

Yürüyen Köşk'te bakım çalışmaları tamamlandı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk belediye tarafından bakıma alınmıştı. Köşkteki bakım çalışmaları tamamlandı. 

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

Yalova'daki Yürüyen Köşk bakıma alındı!

Yalova'daki Yürüyen Köşk Yalova Belediyesi tarafından bakım ve onarıma alındı. Köşk'teki çalışmalar bir hafta sürecek. 

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük evlendi!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'un editörü Ceren Yörük ile Aysan Bulut dün akşam evlendi...

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük evleniyor!

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'un editörü Ceren Yörük ile Aysan Bulut evleniyor. Çiftin düğünü 20 Haziran'da gerçekleştirilecek...

yürüyen köşk zarar gördü Haberi

yürüyen köşk zarar gördü


Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yürüyen Köşk'ün restore edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, tarihi köşkün bazı bölümlerinde yer yer bozulma ve çürümeler oluştuğunu söyledi.


Köşkün deniz kenarında yer alması, tuzlu su ve neme maruz kalması nedeniyle zarar gördüğünü kaydeden Koçal, bugüne kadar iki kez restorasyondan geçen köşkün yeniden restoresi için Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nden gerekli iznin çıktığını anlattı:


Yürüyen Köşk en az 3, 4 senede bir restore edilmesi gereken bir yer. Deniz kenarı olmasından dolayı buna ihtiyaç duyuluyor. Yaklaşık 5 ay önce kurula köşkün durumunu bir rapor halinde bildirdik. Onun izni de 1 ay önce geldi. Keşfi çıkartıldı. İlk etapta keşif bana yüksek geldi. Arkadaşlara yeniden bir keşif çıkartmaları talimatını verdik. Bu çalışma sürüyor. İhaleye çıkacağız.


Koçal, yaklaşık...