18 / 05 / 2024

Yusufeli Barajı yerleşim planı

Yusufeli Barajı yerleşim planı

Artvin'in Yusufeli ilçesinde taşınma başladı. 68 yıl sonra başlayan baraj inşası kapsamında baraj kenarından yaklaşık 10 bin kişiye ev sahipliği yapacak alan inşa ediliyor.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi!

6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7'nci kez taşınmaya hazırlanan Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim projesinde sona gelindi.

Yusufeli'nde 150 hektarlık yerleşim yeri inşa edildi!

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Yusufeli yeniden yerleşim yeri altyapı çalışmaları kapsamında bu zamana kadar 80 hektar yerleşim alanı, 70 hektar park ve rekreasyon alanı olmak üzere toplam 150 hektarlık alan oluşturulduğunu açıkladı.

Yusufeli'ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

Baraj suları altında kalacak Artvin’in Yusufeli ilçesi için 2 bin 600 konutluk yeni bir yerleşim alanı inşa ediliyor. Vatandaşlar taşınacakları yeni evlerini inceledi.

Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri inşaatındaki iş kazası meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri inşaatında bir kişinin hayatını kaybettiği kazaya ve Artvin'deki iş güvenliği denetimleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Artvin'de yapımı devam eden Yusufeli Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Yeni yerleşim alanının altyapı çalışmaları yüzde 95 tamamlandı.

Samsun Kavak'ın imar ve yerleşim planı hazırlandı!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı gösteri!

Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Mezraa el-Garbiyye beldesinde toplanan Filistinliler, bölgede yeni Yahudi yerleşim birimi yapılmasına karşı bir gösteri gerçekleştirdi.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Yusufeli Barajı yerleşim planı Haberi

Yusufeli Barajı yerleşim planı


Hasankeyf, Halfeti ve Samsat’tan sonra baraj suları altında kalacak olan Artvin Yusufeli ilçesinde de taşınma başladı. Halihazırda ilçe ile köylerin her sokağı 360 VR kamerayla kayıt altına alınıyor. Şehir baraj suyu altında kalınca, isteyenler sanal turla eski evlerini ziyaret edebilecek.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, 68 yıl sonra baraj inşası için düğmeye basıldı. 2013'te temeli atılan baraj inşaatında sona yaklaşılıyor. Su altında kalacak şehir merkeziyle köylerde bulunan taşınmazlar kamulaştırılmaya başlandı. Kentin taşınacağı bölge tespit edildi. Bölgede  270 işyeri, dört okul, bir pansiyon ve üç cami yapılacak. Baraj su tutmaya başlayınca şehir taşınmaya başlayacak. 

İlçe merkeziyle dört köyün tamamen su altında kalacağını, 16’sının da barajdan kısmen etkileneceğini ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Yeni şehir baraj gölünün kenarında olacak. Şu...