27 / 04 / 2024

Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri inşaatındaki iş kazası meclis gündeminde!

Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri inşaatındaki iş kazası meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri inşaatında bir kişinin hayatını kaybettiği kazaya ve Artvin'deki iş güvenliği denetimleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri inşaatında bir kişinin hayatını kaybettiği kazaya ve Artvin'deki iş güvenliği denetimlerine ilişkinsoru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun     Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay  tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri inşaatında bir kişinin hayatını kaybettiği kazaya ve Artvin'deki iş güvenliği denetimlerine ilişkin
Önergenin Sahibi    CHP Artvin Milletvekili UĞUR BAYRAKTUTAN
Önergenin Muhatabı    Cumhurbaşkanı Yardımcısı FUAT OKTAY

CHP'li Bayraktutan, ''Artvin İli Yusufeli ilçesi yeni yerleşim yerine geçmesi için inşaat devam etmekte ve bu kapsamda birçok iş makineleri iş güvenliği kurallarına göre yapılmadığından geçtiğimiz günlerde hafriyat kamyonu şarampole yuvarlanarak kamyon şöförü hayatını kaybetmiştir'' diye konuştu.

''Hafriyat kamyonunun döküm elemanının olmaması, gerekli tedbirlerin ve iş güvenliğinin alınmaması söz konusu kaza neticesinde bir can kaybına neden olmuştur. Başka bir ifadeyle vefat eden emekçi kardeşimiz işin fıtratından dolayı değil, ucuz iş yapıp çok kazanmak için iş güvenliği almayan ve gerekli denetimleri yapmayanların ihmali sonucu hayatını yitirmiştir'' diyen Bayraktutan, ''Yine aynı bölgede ve aynı inşaatta veya başka bir inşaatta gerekli iş güvenlikleri alınmadığından dolayı birçok kazalar meydana gelmektedir. Hiçbir can birilerinin çok para kazanmasından kıymetli değildir. O nedenle ki devletimizin ilgili kurumları gerekli denetimleri yapmalıdır'' ifadelerini kullandı.

CHP'li Bayraktutan'ın soruları:
1- Artvin ili Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri için yürütülen inşaat çalışmalarında geçtiğimiz günlerden şarampole yuvarlanarak vefat eden vatandaşımızın çalışması esnasında gerekli iş güvenliği uygulanmış mıdır?
2- Bu kaza neden ve nasıl olmuştur? Kaza ile ilili bir inceleme başlatılmış mıdır?
3- İş güvenliği kapsamında Artin ve ilçelerinde firmalar gerekli denetime tabi tutulmakta mıdır?
4- Kazanın yaşandığı söz konusu firma başta olmak üzere Artvin ve ilçelerinden inşaat çalışması yapan fakat yasaların emrettiği iş güvenliğini uygulamayan firmalara kesilen cezalar var mıdır? Bunları açıklar mısınız?
5- Elbette ki ülkemizin her noktasından uygulanması gereken iş güvenliği denetimlerinin Artvin ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren firmalara gereken denetimlerin yapılmamasının nedenleri neledir?
6- İş güvenliği denetiminin yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?
 


Geri Dön