02 / 05 / 2024

yüzen şehir projesi Yaşar Üniversitesi

yüzen şehir projesi Yaşar Üniversitesi

Yaşar Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri küresel ısınmadan atık suya ve enerji üretimine birçok alanda çevreye duyarlı projelerin gerçekleştirildiği önemli çalışmalara imza atıyor. Küresel ısınmaya karşı "yüzen şehir" projesi...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy Projesi kura tarihi belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde son dakika!

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy Projesi kura tarihi belli oldu mu? Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde son dakika...

Ankara Büyükşehir'in Bisiklet Yolu Projesi'nde ilk etap tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Bisiklet Yolu Projesi"nin ilk etabı, trafik kazasında yaşamını yitiren genç bisikletçi Umut Gündüz'ün ismiyle, vatandaşların hizmetine açıldı.

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Antalya Büyükşehir'den Konyaaltı Sahili Projesi iddialarına yanıt!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Konyaaltı Sahili Projesi iddialarına cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Balbey Yenileme projesi konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısında Balbey Yenileme Projesi konuşuldu.

Sur İçi Kentsel Gelişim Projesi, Kayseri Büyükşehir gündeminde!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi dokusunu da ortaya çıkaracak olan önemli bir kentsel dönüşüm projesi daha hayata geçiriyor.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde Körfez Geçişi Projesi konuşuldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı ikinci oturumunda konuştu. Kocaoğlu, ÇED iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı verilen Körfez Geçiş Projesi ile ilgili konuştu.

Esenler İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi'ne onay!

İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı Projesi için çalışmalara başlanacak. Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol Meclis'ten onay aldı. Proje 8,7 milyon metrekarelik askeri alanda inşa edilecek.

Referans Başakşehir Projesi 2017 değerleme raporu!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Referans Başakşehir Projesi'ne ait 2017 yılı değerleme raporunu yayınladı.. 

yüzen şehir projesi Yaşar Üniversitesi Haberi

yüzen şehir projesi Yaşar Üniversitesi

Yaşar Üniversitesi, çevreci projelere odaklandı. Öğrenciler, küresel ısınmaya karşı "yüzen şehir" projesi üzerinde çalışıyor.


Yaşar Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri küresel ısınmadan atık suya ve enerji üretimine birçok alanda çevreye duyarlı projelerin gerçekleştirildiği önemli çalışmalara imza atıyor. Küresel ısınma sonucunda deniz seviyesinde meydana gelecek yükselmelere karşı yüzen şehirlerin nasıl kurulacağı bile üniversitede ders olarak okutuluyor. 


SU ÜZERİNDE BİNA YAPILACAK 

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevil Sarıyıldız, yüzen şehir mimarisinin gelecekte İzmir gibi deniz kıyısında yer alan iller için kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 2050'de dünya nüfusunun neredeyse 3'te 2'sinin şehirlerde yaşayacağına dikkat çeken Sarıyıldız, "Yüzen şehirler dersinde sürdürülebilir deniz yerleşimleri fikrinden esinleniyoruz. Öğrenciler su üzeri bina yapımı ve teknolojileri konusunda uzman olacaklar" dedi. Sarıyıldız, mimarlık fakültesi yüksek lisans öğrencilerinin faydalanacağı derslerin...