30 / 04 / 2024

zafer çağlayan türk müteahhitleri açıklaması

zafer çağlayan türk müteahhitleri açıklaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Müteahhitlik sektörünün lokomotif pazarları olan Türkmenistan, Rusya ve Cezayir'den alınan yeni projeler, Türk inşaat sanayinin başarı çıtasını daha da yükseltti" dedi....

Türkşeker duyurdu! Türkşeker'den personel alımı açıklaması...

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Türkşeker, 214 sözleşmeli personel istihdam edeceğini açıkladı. Yapılan açıklamada Türkşeker, 214 sözleşmeli personel alacağını bildirdi.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

TÜRK-İŞ verileri açıkladı! Asgari ücret sınırına yaklaştı

TÜRK-İŞ 2022 Aralık açlık sınırı rakamlarını açıkladı. TÜRK-İŞ'in 2022 son ayına göre açlık sınırı 8 bin 130 TL'ye, yoksulluk sınırı da 26 bin 483 TL'ye çıktı.

Türk Telekom'dan çığır açan yenilik eSIM! işte eSIM uyumlu akıllı telefonlar listesi

eSIM ile atağa kalkan Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan bu yeniliğini onu destekleyen ve son çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor.  Yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarınızı değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilirsiniz.

Dolar 30 lirayı bulacak! Ünlü ekonomist Tuna Kaya açıkladı! Türk Lirası ateşe atıldı

Doların Türk Lirası karşısındaki akıbeti son derece panik yaratırken, bir dolar öngörüsü de ünlü ekonomist Tuna Kaya’dan geldi. Kaya, doların 30 liraları bulacağını söylerken, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Altın ve doları patlatacak enflasyon açıklaması! Türk lirasının değeri iyice düşecek

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon rakamları beklentisini yükseltti. Açıklanan oranlar Türk lirasındaki değer kaybının hızlanacağını gösteriyor. Buna karşın yatırımcının dolar ve altına yönelerek fiyatların artmasına neden olacağı öngörülüyor.

Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yaptığı açıklamada "Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı" dedi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

TÜRKŞEKER'a ait taşınmazlar satışa mı çıkarıldı?

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye (TÜRKŞEKER)  ait olan taşınmazlar için tartışılcak iddia ortaya atıldı. İddialara göre hükümet TÜRKŞEKER'e ait taşınmazlara yönelik satış işlemini onayladı. 

Türk yatırımcılar İran'da otel inşa edecek!

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Esger Monsan yaptığı açıklamada Türk yatırımcıların İran'da 10 otel inşa edeceğini söyledi.

Türk ve Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı!

Doha’nın şehir merkezindeki en yeni kongre ve fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen 2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firması katıldı. 

MİNT Çağlayan Türkiye'de EDGE'e başvuran ilk konut projesi oldu!

MİNT Çağlayan projesi ile 'EDGE’ sertifikasına başvuran ilk proje olma özelliğini taşıyor. Enerji verimliliği ve çevre duyarlılığıyla Türkiye’de ilk olmayı başardı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği'nden Sign of the City Awards'a destek!

Türk Serbest Mimarlar Derneği, Sign of the City Awards etkinliğine destek verdiğini açıkladı. Türk Serbest Mimarlar Derneği, "Sign of the City 2017" Ödülleri'nin jurisinde yer alacak.

zafer çağlayan türk müteahhitleri açıklaması Haberi

zafer çağlayan türk müteahhitleri açıklaması


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Müteahhitlik sektörünün lokomotif pazarları olan Türkmenistan, Rusya ve Cezayir'den alınan yeni projeler, Türk inşaat sanayinin başarı çıtasını daha da yükseltti" dedi.


Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk müteahhitlik sektörünün 2013'te elde ettiği başarılara ilişkin değerlendirmede bulundu. 


Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firma sıralamasında 38 firmayla ikinci sırada yer alan sektörün, bu başarısının tesadüf olmadığını gösterdiğini ifade eden Çağlayan, 2013 yılı ocak-kasım döneminde müteahhitlik sektörünün üstlendiği 235 projenin toplam bedelinin 23,7 milyar dolar olduğunu, bu projelerle müteahhitlik sektörünün bugüne kadar tüm dünyada üstlendiği proje sayısının 7 bin 303'e, proje bedelinin ise 263,8 milyar dolara ulaştığını kaydetti. 


Firmalarının 2001'de üstlendikleri 110 projenin toplam bedelinin 2,4 milyar dolar, 2002'de üstlendikleri 131 projenin toplam bedelinin ise 2,5 milyar dolarken, bu yıl kasım ayında...