03 / 05 / 2024

TÜRK-İŞ verileri açıkladı! Asgari ücret sınırına yaklaştı

TÜRK-İŞ verileri açıkladı! Asgari ücret sınırına yaklaştı

TÜRK-İŞ 2022 Aralık açlık sınırı rakamlarını açıkladı. TÜRK-İŞ'in 2022 son ayına göre açlık sınırı 8 bin 130 TL'ye, yoksulluk sınırı da 26 bin 483 TL'ye çıktı.



Açlık sınırı, bir insanın ne kadar aç kalabileceğini gösteren bir ölçüm değeridir. Bu değer, insanların vücut ağırlığı, boyları, yaşları ve 
cinsiyetlerine göre değişebilir. Genellikle, insanların açlık sınırları, onların vücut ağırlıklarına göre hesaplanır. Bu değer, 
insanların ne kadar aç kalabileceklerine ilişkin bir tahminde bulunur ve genellikle kilogram cinsinden ölçülür.

TÜRK-İŞ’in 2022 Aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı verisini açıkladı, 2023'te uygulanacak asgari ücretin açlık sınırının sadece 376 lira üzerinde kaldığını tespit etti.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli bir şekilde gıda alabilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) aralık ayında 8 bin 130,56 TL'ye çıktı.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri gereksinimler için yapılması gereken diğer aylık harcamalarının toplam tutarı da (yoksulluk sınırı) 26 bin 483,93 TL'ye çıktı.

 

 TÜRK-İŞ verileri açıkladı! Asgari ücret sınırına yaklaştı

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti' ise aylık 10 bin 612,76 TL'ye çıktı.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçiyi temsil eden Türk-İş, yeni asgari ücretin 9 bin TL olmasına yönelik teklifleri kabul edilmediği için son oturumda masada yoktu.  2023 asgari ücreti oy çokluğu ile uygulamaya koyulmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön