17 / 05 / 2024

Zagreb Havalimanı temel atma töreni

Zagreb Havalimanı temel atma töreni

Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 8 milyon yolcuya çıkaracak yeni yolcu terminalinin yapımına başladı. TAV, yüzde 15 hisseyle parçası olduğu konsorsiyumda Zagreb’in işletmesini 2042’ye kadar sürdürecek...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

Malatya Havalimanı'nın yeni termal binasının temeli atıldı!

Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temel atma töreni gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılım sağladı. 

Kayseri Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Havalimanı yeni terminal binası temel atma törenine katıldı. Akar, söz konusu projenin memleketi Kayseri’yi ulaşım alanında bir adım daha ileriye taşıyacağını söyledi.

Yozgat Havalimanı 2022'de açılacak!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi açılış ve temel atma törenine gitti. Törende konuşan Oktay, "Tamamlandığında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Yozgat Havalimanı'nı Ekim 2022de hizmete açmış olacağız" dedi...

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temeli atıldı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Camisi'nin temel atma töreninde, 'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi' diye konuştu. 

Almanlar, 'İstanbul Havalimanı bitti, Berlin ne halde' diyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Dikkat edin, İstanbul Havalimanı 42 ayda burası bitti. Berlin, 2006'da temel attı Berlin Havalimanı hala devam ediyor ve şimdi Almanlar kendi gazetelerinden 'Buradan 3 kat, 4 kat büyük olan İstanbul Havalimanı bitti Berlin ne halde' diyorlar" dedi...

Yeni Havalimanı için Meclis araştırması talebi!

TBMM Başkanlığı'na Yeni Havalimanı'nın inşaat çalışmalarında yaşanan iş kazalarının nedenlerinin belirlenmesi, çalışanların temel taleplerinin yerine getirilmesi için araştırma önergesi sunuldu.

MW Mimarlık, Muş Havalimanı için kolları sıvadı!

Muş Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreni yapıldı. MW Mimarlık imzası ile tasarlanan havalimanı 11 bin 400 metrekare alanda inşa edilecek.

Havalimanı sayısı 15 yılda 26'dan 55'e yükseldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havaalanında düzenlenen temel atma törenine katıldı. Arslan, 15 yılda havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldiğini açıkladı.

3. Havalimanı’nın yalıtımı İzocam’a emanet!

3. Havalimanı'nın çatı yalıtımı İzocam Camyünü, temel yalıtımları İzocam Foamboard ile yapılıyor, havalandırma tesisatının yalıtımında ise İzocam ürünleri kullanılıyor.

3. Havalimanı yatırımcıları çekecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'a yapılan yeni havalimanının temel atma töreninin üçüncü yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Arslan, "Bu, Türkiye'de yapılmış en büyük proje olma özelliğine sahip" diye konuştu.

Zagreb Havalimanı'nın yeni terminali açıldı!

Zagreb Havalimanı'nın yeni yolcu terminali hizmete başladı. Yemi terminal binası Zagreb Havalimanı'nın yolcu kapasitesini yıllık 5 milyona çıkardı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın şantiye inşasına başlandı!

Rize-Artvin Havalimanı projesinde şantiye inşasına başlandı. Projede Mart ayı sonuna doğru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile temel atma töreni düzenlenecek.

Zagreb Havalimanı temel atma töreni Haberi

Zagreb Havalimanı temel atma töreni

TAV Havalimanları'nın içinde yer aldığı ZAIC konsorsiyumu, Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 8 milyon yolcuya çıkaracak yeni yolcu terminalinin yapımına başladı. TAV, yüzde 15 hisseyle parçası olduğu konsorsiyumda Zagreb’in işletmesini 2042’ye kadar sürdürecek.


TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, Balkanlar'ın gözde turizm destinasyonlarından Hırvatistan’ın giriş kapısı Zagreb Havalimanı’nın yeni yolcu terminalinin yapımı için düğmeye basıldı. Terminalin temel atma törenine Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanovic, hükümet üyeleri, yerel yöneticiler ve Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin’in de aralarında olduğu konuklar katıldı.


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Zagreb’in hak ettiği şekilde Avrupa’nın başlıca çekim merkezlerinden biri olması yolunda önemli bir adım atıldığını belirterek, yeni yolcu terminalinin modern mimarisi ve son teknolojiye sahip altyapısıyla Zagreb’i bölgenin de öne çıkan havalimanlarından biri...