30 / 04 / 2024

Zagreb Havalimanı yeni terminalinin temeli atıldı!

 Zagreb Havalimanı yeni terminalinin temeli atıldı!

Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 8 milyon yolcuya çıkaracak yeni yolcu terminalinin yapımına başladı. TAV, yüzde 15 hisseyle parçası olduğu konsorsiyumda Zagreb’in işletmesini 2042’ye kadar sürdürecek...



TAV Havalimanları'nın içinde yer aldığı ZAIC konsorsiyumu, Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nın kapasitesini yıllık 8 milyon yolcuya çıkaracak yeni yolcu terminalinin yapımına başladı. TAV, yüzde 15 hisseyle parçası olduğu konsorsiyumda Zagreb’in işletmesini 2042’ye kadar sürdürecek.


TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, Balkanlar'ın gözde turizm destinasyonlarından Hırvatistan’ın giriş kapısı Zagreb Havalimanı’nın yeni yolcu terminalinin yapımı için düğmeye basıldı. Terminalin temel atma törenine Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanovic, hükümet üyeleri, yerel yöneticiler ve Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin’in de aralarında olduğu konuklar katıldı.


TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, Zagreb’in hak ettiği şekilde Avrupa’nın başlıca çekim merkezlerinden biri olması yolunda önemli bir adım atıldığını belirterek, yeni yolcu terminalinin modern mimarisi ve son teknolojiye sahip altyapısıyla Zagreb’i bölgenin de öne çıkan havalimanlarından biri haline getireceğini kaydetti.


Havalimanlarında yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak için tasarım aşamasından işletmeye kadar tüm süreçlerin entegre bir şekilde yürütülmesinin büyük önem taşıdığına işaret eden Şener, "Havalimanı yapım ve işletmesinde dünyanın önde gelen markalarından biri olarak, bu projeyi hayata geçirecek uluslararası konsorsiyumun bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Projenin Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkilerin ve iş birliğinin daha da gelişmesine katkı sunmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı.


Zagreb Uluslararası Havalimanı (MZLZ) Yönetim Kurulu Başkanı Bruno Mazurkiewicz ise Hırvatistan Cumhuriyeti ile ZAIC konsorsiyumu arasındaki ortaklığın başlangıcını kutlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, gelecek 30 yılda birlikte yakalayacakları başarılar için sabırsızlandığını dile getirdi.


ZAIC konsorsiyumu içinde yer alan Bouygues Batiment International Gelişim Direktörü Christoph Petit, ZAIC konsorsiyumundaki tüm ortakların işe bağlılıkları ve yükümlülüklerini yerine getirmelerinin bir sonucu olarak yeni yolcu terminalinin zamanında yetişeceğinin garantisini verdiğini belirtti.


Hürses Gazetesi 


Geri Dön