26 / 05 / 2024

Zarrab Kandilli köşkün inşaatı

Zarrab Kandilli köşkün inşaatı

KANLICA’daki tarihi yalıya kaçak kat çıktığı ve iki yalıyı usulsüz şekilde asansörle birleştirdiği ortaya çıkan Reza Zarrab'ın, Kandilli sırtlarında satın aldığı tarihi köşkte de yeniden inşaata başladığı ve bitişiğine ek bina da yaptığı ortaya çıktı.

Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki villasının yıkımı tamamlandı!

Amerika'da tutuklanan Reza Zarrab'ın Kandilli sırtlarında yer alan köşkünün arka cephesinde bulunan 61 metre genişliğindeki üç katlı yapının yıkımı tamamlandı.

Mine Kalpakçıoğlu Kandilli'deki köşkünün bahçesini tarım alanına çevirdi!

Mine Kalpakçıoğlu, Kandilli'de oturduğu 4 katlı köşkünün arka bahçesinde organik tarım yapıyordu. Domates, maydonozla başladığı bu işi büyütmüş, küçük bahçesini bostana çevirmişti. Şimdi yetiştirdiği meyve ve sebzeleri yakınlarına hediye ediyor.

Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya doğalgaz müjdesi!

İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, İzmir'in doğalgaz bekleyen ilçeleri Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya müjde verdi. Yandımata, bu ilçede bu yıl doğalgaz çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

ACE Mimarlık'ın Patika 30+ sergisi açıldı!

SMD üyesi A.Can Ersan ve Orçun Ersan'ın mimarlık ofisleri ACE Mimarlık'ın 30. Yıl Sergisi "Patika 30+" 22 Ocak 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde açıldı.

Hopa'da Taşkın Koruma İnşaatı ihalesi yapıldı!

Hopa ilçesi Taşkın Zararlarından Korunacak Taşkın zararlarını önlemek için Hopa ilçesine bağlı Çamlı Köyü ve Çamlı Deresi'nin taşkın koruma inşaatı işi 15 Aralık 2015 tarihinde ihale edildi.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

Trabzon Karadere Taşkın Koruma Projesi Tamamlandı!

Trabzon’un Araklı ilçesinde DSİ tarafından 11 köyü taşkınlardan koruması için yapılan ‘Karadere Taşkın Koruma’ inşaatı tamamlanarak hizmete girdi.

Kınık’a RES kuruluyor!

İzmir Kınık'ta, özel bir şirket tarafından kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) için çalışmalara başlandı. RES için yollar genişletilirken, türbinlerin kurulacağı alanda yer alan ağaçlar kesildi.

Van depreminden sonra 20 bin aşkın konut yapıldı!

Van depreminden sonra bir yıl içinde mucizevi şekilde 20 bini aşkın konutu orada yapan, yapma kudretine sahip olan bir iktidar olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Her ev onarılacak, her okul eğitime açılacak, her sokak emniyetli hale gelecek." dedi.

Doğalgaz kışın kaç derecede yakılmalı?

Kış aylarında giderek soğuyan havalarda evdeki ısıyı sağlamak ve korumak için doğalgaz ve kombi kullanan ev sakinleri, kombiyi kaç derecede yakmalı? Doğalgaz kışın kaç derecede yakılmalı? İşte yanıtı..

TOKİ İzmir Kınık'ta dar ve orta gelirliler için konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi TOKİ, Kınık’ta dar ve orta gelirli vatandaşlar için 275 konut inşa edecek. Şimdiden 380 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Sadık Doğruer. “Kınık’ın değeri arttı.

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

3. Havalimanı'nda 1800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

Zarrab Kandilli köşkün inşaatı Haberi

Zarrab Kandilli köşkün inşaatı

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, projede restorasyon yapılması öngörülmüş olmasına rağmen, binanın  yasadışı şekilde yıkılıp ortadan kaldırıldığını belirterek, "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na göre açıkça suç işlenmiştir" dedi.


İNŞAAT ALANI SIKI SIKIYA BRANDAYLA ÇEVRİLMİŞ

İşadamı Rıza Sarraf’a ait Kandilli sırtlarında bulunan ve İstanbul Boğazı panaromalı resminin bulunduğu branda ile kapatılan köşk,   'Korunması gereken kültür varlığı’ olarak tescil edilen yapılar arasında. Köşkün sadece ön cephe duvarı bırakılarak binanın tamamı yıkıldı. Şu anda tarihi köşkün yerinde yeni bir bina yükseliyor.



YENİDEN İNŞA EDİLEN KÖŞKÜN ARKASINDA YENİ BİNA YÜKSELMİŞ

Ön cephesi ayakta bırakılarak yeniden yapılan tarihi binanın arka tarafında ise yeni bir yapı yükselmiş durumda. Ek bina görünümünde olan yapının, köşke çok yakın olarak inşa edildiği görülüyor. Geçmiş yıllara ait...