14 / 05 / 2024

Zati ihtiyaç nedir

Zati ihtiyaç nedir

6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33’üncü maddeleri kapsamına giren haksahiplerine verilecek zati ve müşterek yapacak ve yakacak ihtiyaçlar nasıl tespit edilir? Zati ihtiyaç nedir?

Zirai ipotek nedir?

Zirai ipotek tarımsal faaliyet yapan bireyler ve kurumlar için önemli bir kavramdır. Kredi ihtiyaçlarını giderirken çiftçilerin karşılaştığı zirai ipotek terimini bilmek önemli. Peki zirai ipotek nedir, nasıl alınır, nasıl kaldırılır? İşte zirai ipotekle ilgili detaylı bilgiler...

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

VakıfBank ihtiyaç kredisi veriyor mu? VakıfBank kaç para ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankalar belli kurallar kapsamında müşterilerine ihtiyaç kredisi vermektedir. Bu verilen kredilerin miktarları bankadan bankaya değişmektedir. Peki “VakıfBank ihtiyaç kredisi veriyor mu, VakıfBank’ın ihtiyaç kredisi şartları nedir?” İşte detaylar!

Nakit avans nedir? İhtiyaç kredisi ile nakit avans çekimi arasındaki farklar nelerdir? İşte, nakit avans tüyoları!

İhtiyaç kredi faiz oranlarındaki yükseliş ve kredi onay süreçlerinin uzunluğu nedeniyle nakite ihtiyacı olanlar nakit avansa yöneldi. Peki, nakit avans kullanımı nedir? Tüketici kredilerine göre maliyeti gerçekten daha mı uygun? Detayları haberimizde…

Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Doğal Gaz Tüketim Desteği kış dönemi ödemelerinin başladığını açıkladı. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği nedir? Doğalgaz destek parası ne kadar? 2022 doğalgaz desteği kimlere verilecek?

Çocuk parası kimlere verilecek? Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parası ne zaman yatacak?

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere veriliyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni nedir? 2022 Çocuk desteği parası ne kadar?  Çocuk parası ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...

İhtiyaç kredisi alacaklar dikkat! Yapı Kredi, Akbank, ING, TEB, İŞ Bankası tek tek açıkladı! Hemen bakın!

Bankalar ekim ayında ihtiyaç kredi faiz oranlarını güncelledi. Bazı bankalar faiz oranını düşürürken bazı bankalar ise arttırdı. Peki, 2022 ihtiyaç kredi faiz oranları ne kadar? En düşük kredi faiz oranı nedir? 

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Kamu ortaklık payı nedir?

Kamu ortaklık payı, İmar planlarında yerleşmenin ihtiyaç duyduğu ortak kullanım alanlarından olan resmi alan, belediye hizmet alanı, kreş, sağlık alanı, sosyal tesis alanı gibi kullanımlar kapsamında düzenleniyor. Peki, kamu ortaklık payı nedir?

Zati ihtiyaç nedir?

6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33’üncü maddeleri kapsamına giren haksahiplerine verilecek zati ve müşterek yapacak ve yakacak ihtiyaçlar nasıl tespit edilir? Zati ihtiyaç nedir?

TÜİK nedir?

Ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapan TÜİK nedir? İstatistik konseyinin görevleri nelerdir? Veri gizliliği veya gizli veri nedir?

Kamulaştırma ortaklık payı nedir?

Kamulaştırma ortaklık payı, İmar planlarında yerleşmenin ihtiyaç duyduğu ortak kullanım alanlarından olan resmi alan, belediye hizmet alanı, kreş, sağlık alanı gibi kullanımlar kapsamında düzenleniyor. Kamulaştırma ortaklık payı nedir?

Zati ihtiyaç nedir Haberi

Zati ihtiyaç nedir

Zati ihtiyaç nedir?

6831 Sayılı Orman Kanununun 31, 32 ve 33’üncü  maddeleri kapsamına giren haksahiplerine verilecek zati ve müşterek yapacak ve yakacak ihtiyaçlar ile nakit ödemelerin tespiti, dağıtımı, takip ve kontrolüne ait iş ve işlemleri kapsayan yönetmelikte, zati ihtiyaç tespitine ilişkin esaslara da yer veriliyor.


Zati İhtiyaçların Tespiti :

Madde 6- 31 ve 32’nci maddeler kapsamına giren yerlerdeki haksahiplerinin,


a)Zati yapacak ihtiyaçları

Her yıl ocak ayında başlamak ve engeç haziran ayı sonunda bitirilmek üzere orman işletme şefi, ilgili orman muhafaza memuru ve köy ihtiyar  heyetince, bütçe tertibi ve isteklilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurulmak,  geçmiş yıllarda verilen ihtiyaçların sarf durumları ve mevcutları da kontrol edilmek suretiyle mahallinde müştereken bir tutanakla tespit edilir.

b)Zati yakacak İhtiyaçları

Köyde mevcut hane ve nüfus sayıları esas alınmak suretiyle orman işletme şefi,...