29 / 04 / 2024

Zekai Angın

Zekai Angın

Van depreminde 30 kişinin hayatını kaybettiği Sevgi Apartmanı’nın bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre, kolonlarda çakıl taşı kullanıldı, projeleri eksik, ne zaman yapıldığı belli değil, kolonların basınca dayanıklılığı ise standartların altında kalıy

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Zekai Özer Yapı İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zekai Özer Yapı İnşaat Ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Zekai Özer tarafından kuruldu.

Ang Çınar Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ang Çınar Yapı İnşaat Limited Şirketi Pendik’te 50 TL sermaye bedeli ile Ayhan Güney tarafından kuruldu.

Zekai Dursun kimdir?

Utopya Turizm İnşaat'ın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Dursun kimdir? Zekai Dursun daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Zekai Dursun'un biyografisi...

Depremde hangi binaların hasar görme olasılığı yüksek?

Deprem Haftası'nda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Zekai Celep, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha kapsamlı. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Kuralların uygulanması da gerekiyor" dedi.

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Alshıbraın Internatıonal Network For Investment And Traınıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Alshıbraın Internatıonal Network For Investment And Traınıng Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ang Koon Yew ve Oqab H F M Almutaırı ortaklığında kuruldu. 

Uludağ Üniversitesi'nde Bina Deprem Yönetmeliği anlatıldı!

Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Karabük Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencilerine 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı. 

Chiltones Plastik Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Chiltones Plastik Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Çakmak, Sıdık Aytar, Wang Mınglıang ve Hongye Luan ortaklığında kuruldu. 

Emekliler Günü'nde konut müjdesi!

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Dünya Emekliler Günü dolayısıyla Türkiye Emekliler Derneği Balıkesir Şubesini ziyaret etti.

Zekai Akyürek: Korsan emlakçıların sayısı arttı!

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, kayıt dışı çalışan emlakçı sayısının da arttığını ifade etti. Akyürek, mücadelenin arttırılması gerektiğini belirtti.

Zekai Kafaoğlu: İmarın olmaması elimizi kolumuzu bağlıyor!

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na şu öğretmen evi yanından Çayırhisar'a düzgün yol neden açılmıyor diyenleri "1 /5000lik imar planı olmadığı için bir çivi bile çakamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı"dedi.

ANG Proje İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

ANG Proje İnşaat Anonim Şirketi, Ali İrfan Tetik Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Necdat Kılıç ile Göker Çelebi Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 400 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Pendik, Çamçeşme Mahallesi'nde kuruldu.

Zekai Angın Haberi

Zekai Angın

Van depreminde 30 kişi, Sevgi Apartmanı’nın enkazında kalarak hayata gözlerini yumdu. Sevgi Apartmanı’nın sahibi Salih Ölmez ise Erciş’teki villasının bahçesine kurduğu Kızılay çadırı depremin simge ismi oldu. Deprem sonrasında kendisiyle yapılan röportajda ise sahibi olduğu Sevgi Apartmanı’nın çok sağlam olduğunu, yapılacak incelemelerden sonra haklı çıkacağını iddia etti. Aradan 8 ay geçti ve Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından Sevgi Apartmanı’nın bilirkişi raporu hazırlandı. Rapor incelendiğinde deprem gerçeği de ortaya çıktı: ‘Deprem değil, çürük bina öldürür.”


Kağıt üzerinden normal


Peki raporda neler yazıyor? Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Prof. Dr. Halil Karadeniz, Prof. Dr. Şakir Erdoğdu, Yrd. Doç. Dr. Zekai Angın tarafından hazırlanan raporda çok çarpıcı ifadeler yer alıyor. Rapora göre, binanın yapı ruhsatı, yapı kullanma belgesi ile mimari, statik, tesisat projeleri bulunuyor....