16 / 05 / 2024

zemin inceleme metotları

zemin inceleme metotları

Yapı zeminini inceleme yöntemleri nelerdir? Merak ediyorsanız yapı zeminini inceleme metotları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kemal Duran İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 21 yıllık Deprem ve Zemin İnceleme Müdürü Mahmut Baş, görevden alındı. Mahmut Baş'ın yerine, aynı müdürlükte görevli Kemal Duran atandı.

Zemin katta oturmanın dezavantajları!

Zemin katta oturmanın dezavantajları kişiden kişiye değişebileceği gibi, yer aldığı apartmana göre de değişkenlik gösteriyor. Peki, Zemin katta oturmanın avantajı var mıdır? Zemin katta oturmanın dezavantajları nelerdir?

Zemin katta oturanların hakları!

Apartmanda bağımsız bölümlerin sahipleri, kat maliki olup; apartmanda eşit hak ve sorumluluklara da sahip olmuş oluyor. Peki, zemin katta oturanların hakları nelerdir? Çatı katında oturanların hakları nelerdir?

Arti Halı Zemin Kaplama İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arti Halı Zemin Kaplama İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 4 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye ile, Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi'nde, Mehmet Aral Müdürlüğü'nde kuruldu.

Kentsel dönüşüm için zemin etütleri başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Suçıkan Mahallesi'ne yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

Afyon'da kentsel dönüşüm için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Suçıkan Mahallesi'ne yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

TOKİ Dinar Konutları'nın zemin etüdü çalışmaları başladı!

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar Suçıkan Mahallesine yapılacak olan 152 adet konutların zemin etütlerinin başladığını, TOKİ ve Belediye iş birliği içerisinde bu alanda çok lüks binaların yükseleceğini söyledi.

Ünidizayn Zemin Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ünidizayn Zemin Mühendislik ve Müşavirlik Ticaret Anonim Şirketi, Süleyman Dağıç Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL'lik sermaye ile 29 Ocak'ta İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi'nde kuruldu.

Elektrik faturalarına EPDK'dan inceleme!

Elektrik faturalarının kabarması üzerine EPDK inceleme başlattı. Bazı dağıtım şirketlerinin memur maaşları ayın 15’inde ödendiği için faturalandırma dönemini değiştirdiği ortaya çıktı..

Kadıköy Hasanpaşa'ya zemin altı katlı otopark geliyor! İmar planı askıda!

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Evlendirme Dairesi ile Söğütlüçeşme metrobüs durağı arasındaki İSPARK otoparkı, zemin altı katlı otopark olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projenin imar planlarını bugün askıya çıkardı. İşte o planlar...

TOKİ yetkileri Buluncak'ta zemin etüdü yaptı!

Giresun AK Parti Milletvekili Adem Tatlı ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar'ın TOKİ yetkilileriyle görüşmesinin ardından TOKİ'den bir heyet Bulancak İlçesine gelerek zemin etüdü yaptı.

Zemin Dizayn ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Zemin Dizayn ve Mimarlık Limited Şirketi, Ozan Yüce, Ufuk Arslan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 23 Ocak'ta Üsküdar, Kuzguncuk Mahallesi, Güzelbahar Sokak'ta kuruldu.

Ahşap zemin seçimi nasıl yapılır?

Seçtiğiniz zemin ahşap veya halı olabilir. Ve daha çok görüldüğü üzere her ikisinin olduğu seçimleri tercih edebilirsiniz. Ama bu seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?

zemin inceleme metotları Haberi

zemin inceleme metotları

Yapı zeminini inceleme yöntemleri!

Yapı zeminini inceleme yöntemleri gözlem yapma, muayene çukurları açma, sorgulama ve sondaj olmak üzere 4 farklı şekilde yapılabiliyor. Söz konusu yöntemlerin yapılışı şu şekilde sıralanıyor


Gözlem yapma

Yapı zeminini inceleme yöntemlerinden biri olan gözlem yapma, yapı alanı gezilerek zemin hakkında çevre, topoğrafik yapı, dane şekli, görünüm, komşu arsalar, mevcut yollar ve heyelan gibi yönlerden bilgi edinilmesini ifade ediyor.


Muayene çukurları açma

Yapı alanında, belli aralıklarda ve değişen derinliklerde çukurlar açılarak bu çukurlar içerisindeki zeminin incelenmesi ve belli bir fikir edinilmesi işlemine "muayene çukurları açma" deniyor.


Sorgulama

Yapı alanı çevresinde bulunan değişik zamanlarda yapılmış, farklı büyüklükteki yapılar incelenerek fiziki yapıları, yıpranmışlıkları, varsa bina yakınındaki çökme ve kaymalar gözlemlenerek veya bu yapıları kullananlar ya da yerel yönetimlerden bilgiler alınarak zemin hakkında bir fikir edinilmesi...