05 / 05 / 2024

zengin gettolaşma

zengin gettolaşma

Şehirde, özellikle de merkezi lokasyonlarda ‘zengin getto’larının oluşması bütün büyük metropollerde yaşanan ortak sorun. İşte Fransa’nın başkenti Paris bu gidişata “Dur” demek için eyleme geçiyor.

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Ev sahipleri, sosyal medya üzerinden sık sık kiracılarıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları dile getiriyor. Peki yüzde 25 kira sınırı adil mi? İşte mağdur bir ev sahibinin X hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu! İki ortak yönleri var

Forbes'un Milyarderler Listesi'nin zirvesinde teknoloji değil, mağazacılık önde. Dünyanın en zengin erkeği ve kadını belli oldu İki ortak özellikleri var. İşte tüm detaylar...

Siemens Ev Aletleri İstanbul’da iki yeni mağaza açtı!

Siemens Ev Aletleri, İstanbul’da iki yeni "deneyim" mağazası açtı. Siemens Ev Aletleri’nin zengin ürün çeşitliliğini, tasarımlarını ve teknolojilerini deneyimleme fırsatı sunuyor.

Boyner İstanbul Havalimanı'nda mağaza açtı!

İstanbul Havalimanı'nın iç hatlar bölümünde yeni mağazasını açan Boyner, kozmetikten aksesuara, çantadan tekstile ve seyahat ürün gruplarına kadar zengin ürün gamı ile hem yerli ve hem de transit geçiş yapan yabancı yolculara hizmet verecek.

Çin'in en zengini Jack Ma oldu!

Alibaba'nın Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma, 39 milyar dolar servetiyle Çin'in en zengin adamı oldu

Ma Studio Mimarlık Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ma Studio Mimarlık Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Akın Zengin tarafından kuruldu. 

D-R 154'üncü mağazasını Çorlu Trend Arena'da açtı!

D&R zengin ürün yelpazesi ve modern konsepti ile Türkiye'de ki 154. mağazasını Çorlu'nun alışveriş sektöründe ki yerli yüzü Trend Arena Alışveriş Merkezi'nde faaliyete geçirdi.

Sakarya zengin Arapların akınına uğruyor!

Sakarya'nın Sapanca, Akyazı ve Maşukiye ilçeleri, zengin Arapların akınına uğruyor. 123 bin metrekarelik taşınmaz alan Araplar, Sapanca, Akyazı ve Maşukiye üçgeninde adeta küçük bir Arabistan kurdu.

Erkal Etçioğlu Adapazarı'ndaki imar çalışmalarına destek!

Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu, Adapazarı ilçesinde bulunan Süleymanbey Mahallesi'nde yapılacak imar çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, "Bu ölgede gettolaşma olmasın. Planlı imarı destekliyoruz" dedi.

1946 yılında Maçka Silahhanesi resim galerisi olacak!

1946 yılında bir kültür semti haline getirilmeye çalışılan Maçka'daki Silahhane binası resim galerisi olarak kullanılacakmış. Bizans ve Osmanlı dönemine ait tabloların sergileneceği bina Türkiye'nin en zengin galerisi olacakmış.

Futbolcu Tolga Zengin'den şehit polisin ailesine alınacak eve 50 bin TL bağış!

Beşiktaşlı Tolga Zengin, bombalı saldırıda can veren polisin acısına duyarsız kalmadı. Şehidin ailesine alınacak ev için 50 bin TL bağış yaptı. Futbol camiasını ise yardıma teşvik etti..

Kahramanmaraş'ın mağaraları turizme kazandırılıyor!

Yukarı Pazarcık bölgesindeki mağaralarda, yaklaşık 10 metre derinlikteki su sarnıcı ve kaya mezarlar bulunuyor. Roma döneminde zengin, soylu ve rütbeli askerler için kayaların içi oyularak yapılan mezarlar, farklı bölümlerden oluşuyor.

BNG, Santorini'de mağaza açıyor!

BNG, Santorini'de mağaza açıyor. Riyad’da Kraliyet Ailesi’nden Alsaud, Meksika’da dünyanın en zengin 34’üncü ailesi Salinaslar’la mağaza açan BNG, Santorini’ye de gidiyor. İspanya ve Gürcistan da sırada...

zengin gettolaşma Haberi

zengin gettolaşma

Kimi şiddetli, kimi sakin olsa da, İstanbul da dahil dünyanın bütün büyük metropollerinde yaşanan sorun ortak: Şehirde, özellikle de merkezi lokasyonlarda ‘zengin getto’larının oluşması; fakir mahallelerle zengin mahallelerin giderek birbirinden kopması. İşte Fransa’nın başkenti Paris bu gidişata “Dur” demek için eyleme geçiyor.


Paris’in Barınmadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ian Brossat, “Paris’in ‘zengin getto’ları artık olmayacak” dedi. Peki, bu plan nasıl işleyecek? Belediye, şehrin merkezi zengin mahallelerinde orta ve alt gelir grubunun ulaşabileceği fiyatlara 5 bin sosyal konut yapacak. Aslında plan her yıl Paris’in tamamında 7 bin sosyal konut yapılmasını hedefliyor. 2020’ye kadar sürecek bu plana göre, toplam sosyal konut 35 bini bulacak. Buraya kadar her şey güzel, ama arsa nasıl bulunacak? Plan ilk etapta şehir merkezinde bulunan atıl kamu binalarının...