23 / 12 / 2024

Sakarya zengin Arapların akınına uğruyor!

Sakarya zengin Arapların akınına uğruyor!

Sakarya'nın Sapanca, Akyazı ve Maşukiye ilçeleri, zengin Arapların akınına uğruyor. 123 bin metrekarelik taşınmaz alan Araplar, Sapanca, Akyazı ve Maşukiye üçgeninde adeta küçük bir Arabistan kurdu.



Sakarya'nın Sapanca, Akyazı ve Maşukiye ilçeleri, zengin Arapların akınına uğruyor. 123 bin metrekarelik taşınmaz alan Araplar, Sapanca, Akyazı ve Maşukiye üçgeninde adeta küçük bir Arabistan kurdu. Tek seferde 50-60 daire, 10 plazma TV alıyor, pazarlık bile etmiyorlar. Ancak bölgedeki altyapı, Arapların hızına yetişmekte zorlanıyor: Milyon dolarlık kimi villalar sobayla ısınıyor.


İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki Sakarya, özellikle zengin Arap turistlerin ikinci vatanı olma yolunda ilerliyor. Son 3-4 yıldır turla geldikleri bölgeye hayran kalan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt vatandaşı Araplar, villa, otel, toplu konut satın alarak Akyazı, Sapanca ve Maşukiye ilçelerinde kurdukları küçük Arabistan'la, her geçen gün biraz daha Sakarya'nın 'yerli'si oluyor. Bölgede yaz aylarında Arap nüfus 5 bine kadar çıkıyor. Araplar, kış aylarında ise kaplıcalar için Sakarya'ya akıyor. Sapanca'da göl manzaralı orman içine konumlanmış ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, 650-700 bin dolarlık lüks villaların inşa edildiği 'villaköy'lere dönüştürülüyor. 

Çevresinde devremülk ve termal tesisler bulunan 85 bin nüfuslu Akyazı'nın Kuzuluk Beldesi, Arapların bir diğer gözdesi... Öyle ki, Kuzuluk'ta fındık bahçelerini satın alan Araplar bile var. Kuzuluk Orta Mahalle'deki 2 katlı lüks villalar ile arsaların çoğunun sahibi Araplar. 10 odadan oluşan villaların her odasında plazma TV ve klima, yatak odalarının hepsinde ise ebeveyn banyosu bulunuyor. 


DAĞIN YAMACINDA LÜKS SİTELER 

Arapların mülk edindiği ve sıklıkla geldiği yerlerden biri de Sapanca'nm Dibektaşı Mahallesi... 600 nüfuslu mahallenin nüfusu yazın bin 500'e çıkıyor. Bin 200 metre rakımlı dağın 300'üncü metresinde inşa edilen villa ve siteler, Sapanca Gölü'ne bakıyor. Bölgede halihazırda inşaatı süren 30 site var. Villaların fiyatları 500 bin TL'den başlıyor, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Sapanca, Kuzuluk ve Maşukiye'de neredeyse her 5 metrede bir emlakçı var. Hepsinin camında, Arap müşterilerine yönelik devremülk, villa, site ve arsa ilanları asılı... Bölgede arsa fiyatları Arapların gelmesiyle 4 kat artmış durumda. 


PAZARLIK YOK HAYAT NAKİT 

Kuzuluk'ta et konusunda Arap turistlerin favorisi olan bir restoranın sahibi, Arapların bahşişte de çok cömert olduğunu söylüyor. Beyaz eşyacılar da Araplar sayesinde bayram edenlerden... Satışlar patladığı gibi, Araplar ödemeleri pazarlıksız ve nakit yapıyor. 


TEK SEFERDE 50-60 DAİRE 10 PLAZMA TV ALIYORLAR

Kuzuluk'ta emlak dükkanı işleten Ali Göksu, tek seferde 50-60 daire ya da villa alan Arap müşteriler olduğunu anlatıyor. Göksu, Arapların, villaların dekorasyonu için de masraftan kaçınmadıklarını söylüyor: "Tek seferde 10 adet klima ya da plazma TV satın alıyorlar. Ceplerinde 30 bin dolardan aşağı para taşımıyorlar. Pazarlık etmiyor, sıklıkla 'Para no problem' diyorlar. Memnun kaldıkları esnaftan sürekli alışveriş yapıyorlar. Yardım konusunda da duyarlılar. Kuzuluk'ta sağır bir gencin tedavi masrafını üstlendiler." 


SOBAYLA ISINAN MİLYONLUK VİLLALAR

Dibektaşı Mahallesi olmasından, altyapı çalışmalarının Muhtarı Kadir Önçırak, Arap tamamlanmamasından şikâyetçi, akınının ve inşaat projelerinin Önçırak, "Araplar da bu durumdan hız kesmeden devam rahatsız. Kimi villalarda merkezi etmesine rağmen, lüks villalara ısıtma sistemi var ama kimi villalar çıkılan yolların çamur içinde kömür sobasıyla ısınıyor" diyor. 


AZ PARA İSTEYEN BİN PİŞMAN 

Akyazı Kuzuluk'ta yaşayan emekli Nuri Koç, Orta Mahalle'deki 4 Arap ailenin villasının bakım işlerini yapıyor. Villa başına aylık 300 TL alıyor. Ama daha fazla ücret istemediğine pin pişman. Aradaki açığı, Arap ev sahiplerinin dolgun bahşişleriyle kapatıyor. 


Dibektaşı Mahallesi sokakları da Arapça tabeladan geçilmiyor. Restoran, emlak ofisi, eczane ve market isimleri aynı zamanda Arapça... Restoranlar, Arapların damak tadına uygun et ağırlıklı mönüler hazırlıyor. 



Öznur KARSLI/Habertürk



Haber Bursa Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki Sakaıya, özellikle zengin Arap turistlerin ikinci vatanı olma yolunda ilerliyor. Son 3-4 yıldır turla geldikleri bölgeye hayran kalan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt vatandaşı Araplar, villa, otel, toplu konut satın alarak Akyazı, Sapanca ve Maşukiye ilçelerinde kurdukları küçük Arabistan'la, her geçen gün biraz daha Sakarya'nın yerlisi oluyor. Bölgede yaz aylarında Arap nüfus 5 bine kadar çıkıyor. Araplar, kış aylarında ise kaplıcalar için Sakarya'ya akıyor. 

Sapanca'da göl manzaralı orman içine konumlanmış ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, 650700 bin dolarlık lüks villaların inşa edildiği villa köylere dönüştürülüyor. 


BİR DİĞER GÖZDE: KUZULUK 


Çevresinde devremülk ve termal tesisler bulunan 85 bin nüfuslu Akyazı'nın Kuzuluk Beldesi, Arapların bir diğer gözdesi... Öyle ki, Kuzııluk'ta fındık bahçelerini satın alan Araplar bile var. Kuzuluk Orta Mahalle'deki 2 katlı lüks villalar ile arsaların çoğunun sahibi Araplar. 10 odadan oluşan villaların her odasında plazma TV ve klima, yatak odalarının hepsinde ise ebeveyn banyosu bulunuyor. 

Arapların mülk edindiği ve sıklıkla geldiği yerlerden biri de Sapanca'nın Dibektaşı Mahallesi... 600 nüfuslu mahallenin nüfusu yazın bin 500'e çıkıyor. Bin 200 metre rakımlı dağın 300'üncü metresinde inşa edilen villa ve siteler, Sapanca Gölü'ne bakıyor. 

Bölgede halihazırda inşaatı süren 30 site var. Villaların fiyatları 500 bin TL'den başlıyor, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Sapanca, Kuzuluk ve Maşukiye'de neredeyse her 5 metrede bir emlakçı var. Hepsinin camında, Arap müşterilerine yönelik devremülk, villa, site ve arsa ilanları asılı... Bölgede arsa fiyatları Arapların gelmesiyle 4 kat artmış durumda. 


PAZARLIK YOK, HAYAT NAKİT 


Kuzuluk'ta et konusunda Arap turistlerin favorisi olan bir restoranın sahibi, Arapların bahşişte de çok cömert olduğunu söylüyor. 

Beyaz eşyacılar da Araplar sayesinde bayram edenlerden... Satışlar patladığı gibi, Araplar ödemeleri pazarlıksız ve nakit yapıyor. 

Kuzuluk'ta emlak dükkanı işleten Ali Göksu, tek seferde 50-60 daire ya da villa alan Arap müşteriler olduğunu anlatıyor. 

Göksu, Arapların, villaların dekorasyonu için de masraftan kaçınmadıklarını söylüyor: "Tek seferde 10 adet klima ya da plazma TV satın alıyorlar. Ceplerinde 30 bin dolardan aşağı para taşımıyorlar. Pazarlık etmiyor, sıklıkla 'Para no problem' diyorlar. Memnun kaldıkları esnaftan sürekli alışveriş yapıyorlar. Yardım konusunda da duyarlılar. Kuzuluk'ta sağır bir gencin tedavi masrafını üstlendiler." 


Bursa Haber




Haber Basın Bülteni'nde şu şekilde yer aldı...


Emlak İstasyonu Hülya Emlak Broker’ı Hülya Altın, Araplar Sapanca'da 'Küçük Arabistan' Kurdu Sapanca Kırkpınar ilçesi ile Maşukiye, zengin Arapların akınına uğruyor. 


Tek seferde 50-60 daire, 10 plazma TV alan Araplar, pazarlık bile etmiyorlar.


İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki Sapanca, özellikle zengin Arap turistlerin ikinci vatanı olma yolunda ilerliyor. Son 3-4 yıldır turla geldikleri bölgeye hayran kalan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt vatandaşı Araplar, villa, otel, toplu konut satın alarak

Sapanca Kırkpınar ve Maşukiye ilçelerinde kurdukları küçük Arabistan'la, her geçen gün biraz daha Sapanca'nın yerlisi oluyor’’ dedi.


YAZ AYLARINDA ARAP NÜFUS 5 BİNE ÇIKIYOR

Hülya Altın, Bölgede yaz aylarında Arap nüfus 5 bine kadar çıkıyor. Sapanca Kırkpınar’da göl manzaralı orman içine konumlanmış ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, 650-700 bin dolarlık lüks villaların inşa edildiği villa köylere dönüştürülüyor’’ diye konuştu.


DAĞIN YAMACINDA LÜKS SİTELER

Hülya Altın, Arapların mülk edindiği ve sıklıkla geldiği yerlerden biri de Sapanca'nın Dibektaşı Mahallesi... 600 nüfuslu mahallenin nüfusu yazın bin 500'e çıkıyor. Bin 200 metre rakımlı dağın 300'üncü metresinde inşa edilen villa ve siteler, Sapanca Gölü'ne bakıyor. Bölgede hali hazırda inşaatı süren 30 site var. Villaların fiyatları 500 bin TL'den başlıyor, 2 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Sapanca Kırkpınar ve Maşukiye' de neredeyse her 5 metrede bir emlakçı var. Hepsinin camında, Arap müşterilerine yönelik devre mülk, villa, site ve arsa ilanları asılı... Bölgede arsa fiyatları Arapların gelmesiyle 4 kat artmış durumda’’ dedi.




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Sakarya'nın Sapanca, Akyazı ve Maşukiye ilçeleri, zengin Arapların akınına uğruyor. Arapların, bölgeden 123 bin metrekarelik taşınmaz satın almasında İstanbul'a yakın olmasının da büyük etkileri var. 


İstanbul'a 2 saatlik mesafedeki Sakarya, özellikle zengin Arap turistlerin ikinci vatanı olma yolunda ilerliyor. Son 3 - 4 yıldır turla geldikleri bölgeye hayran kalan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt vatandaşı Araplar, villa, otel, toplu konut satın alarak Akyazı, Sapanca ve Maşukiye ilçelerinde kurdukları küçük Arabistan'la her geçen gün biraz daha Sakarya'nın yerlisi oluyorlar. 


HER MEVSİM KULLANIŞLI 

Araplar, kış aylarında ise kaplıcalar için Sakarya'ya akın ediyor. Sapanca'da göl manzaralı orman içine konumlanmış ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından saün alınarak, bölge 650 - 700 bin dolarlık ultra lüks villaların inşa edildiği villa köylere dönüştürülüyor. 



Güneş


Geri Dön