05 / 05 / 2024

Zernek Kalesi durumu

Zernek Kalesi durumu

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

Sivas Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı!

Sivas Kalesi'nde kazı çalışması başlatıldı. Çalışmaların ilk gününde, Geç Osmanlı dönemine ait saat kulesi temeline ulaşıldı. Sivas Arkeoloji Müzesi Müdürü Kaya: "Kazıyı biraz daha genişleterek saat kulesinin ölçülerine de ulaşmış olacağız" dedi.

Kandiber Kalesi restore edilecek!

Çorum'un Osmancık ilçesindeki 7 bin yıllık Kandiber Kalesi restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesinin ilk etabının ihalesi yapıld

Gevale Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Kültür Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin iş birliği ile 2012 yılında başlatılan Gevale Kalesi kazı çalışmaları devam ediyor.

Zernek Barajı’nın su seviyesi yüzde 20'ye düştü!

Türkiye’nin birçok yerinde görülen kuraklık Doğu’da da etkili oldu. Van’ın Gürpınar İlçesi’ne hayat veren sulama amaçlı Zernek Barajı’nda su düzeyi, su tutulduğu 1985 yılından bu yana ilk defa yüzde 20’ye kadar düştü.

Van'daki Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor!

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

10 yıllık kiracıların durumu!

Mesken ve işyeri kiracıları için 1 Temmuz 2014 tarihinde yeni bir dönem başlamıştı. 10 yıllık kiracısını çıkarmak isteyen taşınmaz sahipleri, her geçen gün artıyor. Peki bu süreçte 10 yıllık kiracıların durumu nedir?

Rüzgar gülü olan yerlerde imar durumu!

Rüzgar santralinin ana yapı elemanı rüzgar türbinleri oluyor. Bu alanların yer aldığı arazilerin bazı özellik ve koşullara uygun olması gerekiyor. İşte rüzgar gülü olan yerlerde imar durumu...

Harput Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu!

Rüzgar enerjisi santrallerinin bir alana kurulabilmesi yerleşim alanına belli bir mesafede olması gerekiyor. Peki, rüzgar enerjisi santralinin yerleşim alanlarına uzaklığı nedir? İşte rüzgar enerjisi santrallerinin imar durumu..

Harput Kalesi'nde 5 yıl aradan sonra kazılar yeniden başladı!

Milattan Önce 8. yüzyılda Urartu krallığı tarafından kurulan Harput Kalesi, 2005 yılında başlayan ve 2009 yılında sonlandırılan kazı çalışmaları 5 yıl sonra yeniden başladı.

Harput Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmaları başladı!

Harput Kalesi gün yüzüne çıkıyor. Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.

İstimlak durumu nasıl öğrenilir?

İstimlak, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni bir yol olarak tanımlanıyor. Peki bir taşınmazın istimlak durumu nasıl öğrenilir?

Edirne Hamzabeyli Kalesi 1. Derece arkeolojik sit alanı içerisine alındı!

Edirne Lalapaşa ilçesi Hamzabeyli Köyü'nde yer alan maliye hazinesine ait Hamzabeyli Kalesi'nin 1. derece arkeolojik sit alanı içerisine alınması kararı 7 Ağustos 2014 tarihinde verildi...

Zernek Kalesi durumu Haberi

Zernek Kalesi durumu

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Vatandaşlar, hastalarını kaleye getirip şifa bulduklarına inanıyorlar.İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Zernek Mahallesi, 400 yıllık tarihe ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta. Vatandaşlar, hastalıklara iyi geldiğini inandıkları için hastalarını getirip burada saatlerce kalmalarını sağlıyor. Ekibi ile incelemelerde bulunmak üzere Zernek Mahallesi’ne giden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi’nde inceleme yaptı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Zernek Kalesi Osmanlı döneminde Abbasi ailesinden olan bir beylik tarafından yapıldığını söyledi. Daha çok...