05 / 05 / 2024

Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor

Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

Musul Telafer'de DEAŞ'ın tahrip ettiği yüzlerce ev onarılmayı bekliyor!

Türkmenlerin yoğunlukta yaşamını sürdürdüğünü Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'de terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında hasar gören 650 ev onarılmayı bekliyor.

Fransa'nın sembolü 'Notre Dame' onarılmayı bekliyor!

Fransa'nın başkenti Paris'te bir yıl önce çıkan yangında ciddi zarar gören Notre Dame Katedrali onarılmayı bekliyor.

Bosna'daki Osmanlı konsolosluk binası onarılmayı bekliyor!

Bosna Hersek'te Osmanlı konsolosluğu olarak kullanılan Brcko şehrindeki tarihi bina, restore edilmek için yerel yönetimin onayını bekliyor.

Marmaris’teki milyonluk tesisler onarılmayı bekliyor!

Marmaris’te, kiraya verilmesine rağmen işletilmeyen devlete ait atıl vaziyetteki milyonluk tesisler onarılmayı bekliyor. 

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Eski İzmir Evleri onarılmayı bekliyor!

İzmir'in Kadifekale ve Basmane arasında daha çok bulunan tarihi evlerinin bazıları, kaderine terk edildi. Çatıları, cumbaları çöken evler kullanılmaz halde geldi.

Ankara Kalesi'nin onarımı meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankara Kalesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

Tire'deki La Martine Konağı onarılmayı bekliyor!

Tire'nin en önemli tarihi değerlerinden bir olarak gösterilen 'La Martine Konağı', kaderine terk edildi. Ünlü Fransız şair La Martine'in 1850 yılında Şanizade meydanında bir süre yaşadığı tarihi konak, restore edilmediği için harabeye döndü.

Sivas Zara'daki 800 yıllık kilise onarılmayı bekliyor!

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Müslümabat köyü sakinleri, köylerinde bulunan ve yaklaşık 800 yıllık olduğu belirtilen kilisenin onarılarak inanç turizmine kazandırılmasını istiyor.

Karşıyaka Atatürk Anıtı onarılmayı bekliyor!

Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın içler acısı haline vatandaşlardan tepki yağıyor Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın kırılan mermer sütunları ve bakımsız haline vatandaşlardan büyük tepki geldi.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

İzmir Gıda Çarşısı'nın yolları onarılmayı bekliyor!

Yenişehir Gıda Çarşısı’nda yapılan yağmur ve atık suyu şebeke çalışmaları sırasında bozulan yollar kaderine terk edildi. Asfalt bekleyen yollardaki toz, esnafın kabusu oldu.

İzmir'deki Hatuniye Camisi onarılmayı bekliyor!

İzmir Anafartalar Caddesi'ndeki kentin en eski yapıtlarından olan tarihi cami onarım bekliyor. Tarihi Hatuniye Camisi'nin eski ve ilgisiz oluşu çevredekilerce tepki ile karşılanmakta...

Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor Haberi

Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Vatandaşlar, hastalarını kaleye getirip şifa bulduklarına inanıyorlar.İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Zernek Mahallesi, 400 yıllık tarihe ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta. Vatandaşlar, hastalıklara iyi geldiğini inandıkları için hastalarını getirip burada saatlerce kalmalarını sağlıyor. Ekibi ile incelemelerde bulunmak üzere Zernek Mahallesi’ne giden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi’nde inceleme yaptı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Zernek Kalesi Osmanlı döneminde Abbasi ailesinden olan bir beylik tarafından yapıldığını söyledi. Daha çok...