04 / 05 / 2024

Karşıyaka Atatürk Anıtı onarılmayı bekliyor!

Karşıyaka Atatürk Anıtı onarılmayı bekliyor!

Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın içler acısı haline vatandaşlardan tepki yağıyor Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın kırılan mermer sütunları ve bakımsız haline vatandaşlardan büyük tepki geldi.




Karşıyaka Anayasa Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın içler acısı haline vatandaşlardan tepki yağıyor

Yeni Asır'ın gündeme getirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın kırılan mermer sütunları ve bakımsız haline vatandaşlardan büyük tepki geldi. 10 Kasım nedeniyle Zübeyde Hanım'ın mezarından toplanan çiçekleri Anıtkabir'e götüren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, Anayasa Meydanı'ndaki anıtın yeniden düzenlenmesiyle ilgili açıklama yapmadı. Karşıyaka'dan Anıtkabir'deki törene katılmak için belediye tarafından 40 otobüs kaldırıldı.


Çalışma yapılmadı 


Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz Temmuz ayında üzerinde Atatürk, annesi Zübeyde Hanım ve mermi taşıyan Türk analarının yanı sıra öğretmen, hukukçu, kimyager olarak tasvir edilen kadın heykellerinin bulunduğu Anayasa Meydanı'ndaki Kadın Hakları Anıtı'nın yenileneceğini açıklamıştı. 6 ay içinde tamamlanacağı söylenen projeyle ilgili şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlendi.




Yeni Asır




Geri Dön