29 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Atatürk Anıtı'nın kaldırılması söz konusu değil!

 Kadir Topbaş: Atatürk Anıtı'nın kaldırılması söz konusu değil!

Kadir Topbaş, Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi





İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Kapalı Yüzme Havuzu, Kadın Sağlık ve Beceri Eğitim Merkezi ve Mimar Sinan Bulvarı cadde düzenlemesi temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Kadıköy Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın kaldırılacağı yönündeki iddialara ilişkin bir soru üzerine Topbaş, ''Yıllarca belediye başkanlığı yapacaksın, daha projeyi okuyamayacaksın, notlarına bakmayacaksın ve kalkıp ucuz siyaset yapacaksın. Seçimler geliyor...'' diye konuştu.


Yaptıkları işi gayet iyi bildiklerini ifade eden Topbaş, ''Orada anıtın kaldırılması sözkonusu değil. Orada bir yapı yapılması sözkonusu değil. Plan notu açık'' dedi.


Yeşilköy'e kilise

Topbaş, İBB'nin Yeşilköy'e kilise yapımını onayladığına dair haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:


''Süryani Kadim Cemaati, yıllardan ve başkan olduğumdan bu yana Yeşilköy'de yoğunluklu yaşayan 10 binin üzerinde cemaatinin, başkalarına ait bir kilisede ibadetlerini yapmaya çalıştıklarını; bir yer edinmek istediklerini ama o yerde istediklerini söylemişlerdi. Uzun arayışlar sonunda 1950'li yıllarda mülkiyeti bize geçen ve 2 bin 734 metrekarelik bir alan, meclisimizden 'kilise yapılabilir' yani bir ibadethane olarak geçti. Daha sonra bu kurula gitti. Kurulda gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra buradaki kilise projesi hazırlanıp, kurul onayını verecek. Tabii daha önceki müracaatlarından dolayı biz kendilerinin tahsis taleplerini yerine getirmek için meclisimize havale edince meclis, olumlu baktığı takdirde bu cemaatin de bu ihtiyacı karşılanmış olacak.''


Topbaş, Karaköy Camisi'nin yeniden yapımına yönelik bir soru üzerine de böyle bir çalışmaları olduğunu söyledi.

AA


Geri Dön