05 / 05 / 2024

Zernek Kalesi van

Zernek Kalesi van

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

Van Kalesi ve çevresi doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van Kalesi ve çevresi, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" olarak tescillendi.

Van Müzesi'nin inşaatı tamamlandı! 

Van'da 2011 yılında depremde hasar gören müze binasının yerine Van Kalesi'nin yakınlarında yapılan yeni müze binasının inşaatı tamamlandı. 

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van turizmi "Eski Van şehri" ile canlanacak!

Van Kalesi'nin güney yakasında, "Eski Van şehri" olarak adlandırılan bölgede yeni bir proje başlatılacak. 

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Van Kalesi için UNESCO'ya başvuru yapıldı!

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktuğ, "Van Kalesini, korumaya yönelik olarak alınacak önlemlerle, sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtıp yaşatılmaya gayret edeceğiz."

Van Hoşap Kalesi restore ediliyor!

Van'ın Gürpınar ilçesinde sarp kayalıklar üzerindeki Hoşap Kalesi'nde kazı ve restorasyon çalışmalarında yeni bölümlerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Urartu dönemine ait ticaret fermanı bulundu!

Van Kalesi'nin kuzeyindeki höyükte Kültür ve Turizm Bakanlığı' nın izniyle 5 yıldır yürütülen kazı çalışmalarında Urartular dönemine ait ticari ilişkilerde kullanıldığı belirlenen ferman bulundu...

Osmanlı kalesi, Van Gölü'nün sularının çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklık nedeniyle birçok baraj, gölet ve su kaynağı kururken, Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesi, Erciş ilçesinde yıllardır su altında kalan Osmanlı kalesini ortaya çıkardı...

5. Van Turizm ve Seyehat Fuarı açıldı!

5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Selçuklu Mezarlığı ile yapımı devam eden Van Müzesi'ni gezdi.

Zernek Kalesi van Haberi

Zernek Kalesi van

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Vatandaşlar, hastalarını kaleye getirip şifa bulduklarına inanıyorlar.İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Zernek Mahallesi, 400 yıllık tarihe ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta. Vatandaşlar, hastalıklara iyi geldiğini inandıkları için hastalarını getirip burada saatlerce kalmalarını sağlıyor. Ekibi ile incelemelerde bulunmak üzere Zernek Mahallesi’ne giden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi’nde inceleme yaptı. Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, Zernek Kalesi Osmanlı döneminde Abbasi ailesinden olan bir beylik tarafından yapıldığını söyledi. Daha çok...