18 / 05 / 2024

Zeynep Oral kim

Zeynep Oral kim

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında dün gerçekleşen 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

Delmare Turizm Organizasyon Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Delmare Turizm Organizasyon Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Semiha Zeynep Oral tarafından kuruldu. 

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Emlak'ın yönetiminde söz sahibi!

Tekfen Holding yönetimde söz Sahibi olan personellerini açıkladı. Tekfen Emlak Geliştirme'de söz sahibi olan personel Zeynep Hüveyda Oral olarak açıklandı.

Zeynep Oral: Mimarlık politiktir!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında dün gerçekleşen 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

Uzay mimarisinin kalbi 15. Venedik Uluslararası Bienali'nde atacak!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında 28 Mayıs-27 Kasım tarihleri arasına düzenlenecek 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Emlak Geliştirme'ye atandı!

Zeynep Hüveyda Oral, Tekfen Holding Emlak Geliştirme Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Oral 30 Nisan'da Saf GYO Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmıştı.

Zeynep Hüveyda Oral, Saf GYO'dan ayrılıyor!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Zeynep Hüveyda Oral, yarın itibarıyla görevinden ayrılıyor. Mehmet Serhan Kolaç'ın Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevinin yanı sıra Genel Müdür Vekili olarak atanmasına karar verildi.

Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi açıldı!

Şişli Belediyesi’ne ait Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Zeynep Oral, Hıfzı Topuz, Altan Erkekli gibi isimlerin katıldığı törenle hizmete açıldı...

FYK İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

FYK İnşaat Anonim Şirketi, Semiha Zeynep Oral Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL'lik sermaye ile 18 Mayıs'ta Kadıköy, Caddebostan Mahallesi, Operatör Cemil Topuzlu Caddesi'nde kuruldu.

Zeynep Hüveyda Oral kimdir?

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Genel Müdürü Zeynep Hüveyda Oral'ın özgeçmişi şöyle: Zeynep Hüveyda Oral, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nden mezun oldu.

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Üsküdar Zeynep Kamil Hastenesi 1933 yılında açılmış!

25 Temuz 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, Üsküdar Zeynep Kamil Hastanesi 25 Temmuz 1933 yılında açılmış. Hastanenin 1933 yılında iki tane uzman doktoru varmış.

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Zeynep Oral kim Haberi

Zeynep Oral kim

15. Venedik Mimarlık Bienali’nden, kafam ve yüreğim dünyanın dört bir yanından önerimler, tartışmalar, tasarılar, zengin deneyimler ve paylaşımlarla dolu döndüm... Tümü de bireyin, toplumun, çevrenin, doğanın mutluluğuna yönelik mimari ve sanatsal yaratıcı düşünceler ve düşler içeriyordu...


Hayal kurma odaları 

Venedik Mimarlık Bienali’nin genel çerçevesini çizdiğim (26 Mayıs) ve Türkiye Pavyonu’nu anlattığım (27 Mayıs) yazılarımdan sonra, bugün dünyanın farklı köşelerinden yansımalar... Kimi örnekler: 

Japonya Pavyonu’nda 2011 büyük depreminden sonra, depreme karşı geliştirilen mimari çözümler... 

Almanya: Merkel’e göz kırpıyor gibiydi. “Almanya: Yeni evimiz” ya da “Almanya: Ev Sahibi” der gibi sığınmacıları ağırlayan politika, kültür ve mimari sentez... 

İngiltere Pavyonu radikal bir öneri getiriyordu: “Yuva” kavramını, birkaç saate, birkaç güne, birkaç aya, birkaç yıla göre ayarlıyordu. “Hiçbir şeye sahip olma, her şeyi paylaş”tan; “Yuva, WiFi olan yerdir”den...