26 / 05 / 2024

zeytinburnu park imar planı

zeytinburnu park imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş dev park için Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerini kapsayan ve Veli Efendi Hipodromu'na komşu olan 500 bin metrekarelik araziyi adres göstermişti..

Selenium Park Zeytinburnu evlerinde yüzde 25 indirim fırsatı!

Aşçıoğlu tarafından İstanbul'da inşa edilen Selenium Park Zeytinburnu projesinde satışlar devam ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 5 adet konut yüzde 25 indirimle satışa çıkarıldı. İşte detaylar...

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar uygulaması askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sümer Mahallesi, 1782 ada, 3, 4, 7 ve 8 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasında 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine göre yapılan imar uygulaması askıya çıkarıldı.

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Selenium Park Zeytinburnu fiyat!

Selenium Park Zeytinburnu fiyat  haberimizde yer alıyor. İşte Selenium Park Zeytinburnu ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

İsmet İnönü Parkı'nı korumaya alan imar değişikliği onaylandı!

İsmet İnönü Parkı’nı sonsuza kadar korumaya alan imar planı değişikliği İBB Meclisi’nde oy birliğiyle onaylandı...

Zeytinburnu Beştelsiz 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Notu Değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi 2321 Ada 26 Parsel ve Bir Kısım Kadastral Park 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıktı.

Zeytinburnu Seyitnizam imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Seyitnizam Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Seyitnizam-Zeytinburnu tramvay hattının yer altına alınmasına ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Kabataş - Bağcılar Tramvay Hattı Seyitnizam ve Zeytinburnu İstasyonları Arasındaki Kısmın Yer Altına Alınmasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Çekmeköy Fatih Sultan Mehmet Mahallesi parkı imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, 3961 parsel ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, parkına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki yola ilişkin imar planı askıda!

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'ndeki 1870 ada, 13, 14, 15, 33 parseller 2581 ada, 3, 4, 5, 13, 14, 15, 16, 17 parseller 2582 ada 1, 2, 6, 7, 10 parseller ve aralarındaki bir kısım yol alanına ilişkin imar planı askıya çıktı..

zeytinburnu park imar planı Haberi

zeytinburnu park imar planı
Gezi olaylarından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin park ihtiyacını karşılamak için büyük bir park yapılmasına karar verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu park için Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerini kapsayan ve Veli Efendi Hipodromu'na komşu olan 500 bin metrekarelik araziyi adres gösterdi. Söz konusu alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Emlak GYO'dan satın alındı. Satıştan kısa bir süre sonra imar planları için de düzenleme yapıldı. Çevre ve Şehircilik  Bakanlığı alanla ilgili yeni imar planı yaptı. Daha önce 1.80 emsal ve konut artı ticaret alanı imkanı sağlayan ve ticari değeri yüz milyonlarca ölçülen bu araziyi tamamen park alanına çevirlerdi. Böylece, eski planda üzerine işlenen ilköğretim tesis alanı, dini tesis alanı, konut ticaret ve hizmet alanları iptal edilerek parka çevrilmiş oldu....