04 / 05 / 2024

zeytinli park engelliler için yapılan bina

zeytinli park engelliler için yapılan bina

Zeytinli Park içerisinde, Engelsiz Park’ın yanına, Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina, Şehir Plancıları Odası tarafından şikayet edildi.

Eyüpsultan'daki Osmanlı Parkı bedelsiz olarak ilçe belediyesine tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun rekreasyon ve engelliler merkezi inşa etmeyi planladığı Eyüpsultan’daki İSKİ mülkiyetinde bulunan Osmanlı Parkı, Eyüpsultan Belediyesi’ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edildi. 

Kartal'da fiziksel engelliler parkına cami planı iptal edildi!

Kartal sahilinde fiziksel engellilerin kullanması için park olarak düzenlenen alana cami yapmak için yapılan imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. 

Ankara Büyükşehir'den görme engellilere özel park!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurambar'da yaptığı Görme Engelliler Parkı, hizmete açıldı. Parktaki futbol sahasında, görme engelliler futbol müsabakaları yapabilecek.

İzmir'de engelliler için yapılan bina şikayet edildi!

Zeytinli Park içerisinde, Engelsiz Park’ın yanına, Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina, Şehir Plancıları Odası tarafından şikayet edildi.

Tarsus'taki Engelsiz Park hizmete açıldı!

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Tarsus Belediyesi tarafından yapılan Engelsiz Park vatandaşların hizmetine açıldı. 3000 metrekarelik alana sahip olan Engelsiz Park’ın açılışına, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de katıldı...

Nazilli Yıldıztepe'ye yeni engelliler parkı!

Nazilli Belediyesi, Yıldıztepe Mahallesi 61 sokak üzerinde engelliler için park yapım çalışmalarına başladı. Başkan Haluk Alıcık parkın en kısa sürede engellilerin hizmetine sunulacağını dile getirdi.

Nazilli'ye engelliler parkı yapılacak!

Nazilli'de bir ilke daha imza atan Nazilli Belediyesi Yıldıztepe Mahallesi 61 sokak üzerinde Engelliler için park yapım çalışmalarına başladı. Toplamda 1420 metre kare alandan oluşacak parkın en kısa süreçte tamamlanacak.

Mersin Tarsus'ta engelliler için park yapılıyor!

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un ilk engelliler parkı için çalışmalara başladıklarını söyledi. “Her kesime hizmet veriyoruz.” diyen Can, Kırklarsırtı mahallesinde parkın inşaat çalışmasının başladığını ifade etti.

Bursa Orhangazi'de engelliler için park ve spor alanı açıldı!

Bölgede ilk defa Orhangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Engelliler Çocuk Parkı ve Spor Alanı’ düzenlenen törene hizmete açıldı.

Sare Davutoğlu, Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı'nı hizmete açtı!

Sancaktepe Engelliler Dernek Merkezi ve Parkı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sâre Davutoğlu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in katıldığı törenle hizmete açıldı. İşte o merkez ve park...

Başiskele Belediyesi engelliler için park yapıyor!

Engelli insanların da ulaşım hizmetlerinden eşit fırsatlarda yararlanması, alışverişe, spor alanlarına, parklara, özürlü olmayan insanların kullandığı yollarla ulaşımlarını sağlaması için çalışmalar yapan Başiskele Belediyesi engelliler için park yapıyor.

Antalya Vakıf zeytinliğine Avrupa’nın en büyük botanik parkı kuruluyor!

25 hissedarlı Zeytinpark AŞ, Antalya Ticaret Borsası’nın25 yıllığına kiraladığı Vakıf Zeytinliği’nde Avrupa’nın en büyük botanik parkını kuracak. Zeytinlikteki 23 bin zeytin ağacı da sembolik olarak halka ve kurumlara satılacak.

Dörtyol'da engelli parkı açıldı!

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde engelliler için yaptırılan parkın açılışı yapıldı. Parkın açılışında konuşan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, engelli bireylerin de yaşamın her alanından faydalanma haklarının olduğunu söyledi...

zeytinli park engelliler için yapılan bina Haberi

zeytinli park engelliler için yapılan bina

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği için Zeytinli Park içerisinde bulunan Engelsiz Kafe’nin hemen yanına Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina şikayet konusu oldu. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından, ilçedeki zihinsel ve bedensel engelli bireylerin açılacak olan el becerileri kurslarından faydalanmaları amacıyla inşa edilen prefabrik binanın yasal olmadığı gerekçesiyle Aliağa Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verildi.

ŞEHİR PLANCILARI ŞİKAYET ETTİ

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu tarafından Aliağa Kaymakamlığı’na verilen dilekçede, “İlçemiz belediyesi ve kaymakamlığınızın, görev ve sorumluluk sınırlarında yer alan, ilçenin önemli yeşil alanları içerisinde bulunan Zeytinli Park sınırlarında, yakında açılışı yapılacak olan prefabrik olarak adlandırılan bir kapalı mekanın, yasadışı şekilde imar yasasına ve imar planlarına aykırı olarak uygulaması tamamlanmış tek katlı binaya ilişkin gerekli işleminin yapılması konusunda...