29 / 04 / 2024

zeytinliğin ıslahı

zeytinliğin ıslahı

TBMM gündemindeki Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırması Hakkında Kanunda Değişikilik Yapılmasına Dair Kanun tasarının kabulü 25 dönümden küçük alanlar zeytinlikler kapsamından çıkartılacak...

Balıkesir’deki Zeytinli Ada, arkeopark projesiyle turizme kazandırılıyor!

Balıkesir’in Erdek ilçesindeki Zeytinli Ada’da Meryem Ana Manastırı'ndaki M.S. 4’üncü yüzyıldan kalan vaftizhane, 2 hamam, seramik pişirme fırınları gibi alanların ziyaretçilere açılması için ören yeri çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki tatil sezonunda kültür turizmine açılacak!

2B tarım arazisi üzerine ev yapılır mı?

2B tarım arazileri genel olarak orman vasfını kaybetmiş ve kadastro vesilesi ile orman alanı dışına çıkarıldığı için ıslah edilmeyen alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, 2B arazilerin üzerine ev yapılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Tunç Soyer'in Seferihisar'daki kaçak villasına suç duyurusu!

Seferihisar’daki zeytinliğine , “sıkma tesisi” için izin alıp havuzlu villa yaptıran CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında suç duyurusu yapıldı.

Gaziantep Şehitkamil için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi Özgürlük ve Zeytinli Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İBB Riva Deresi için DSİ'ye yer teslimi yapmadı iddiası!

İstanbul için büyük önem taşıyan Riva Deresi’nde İBB tarafından yer teslimi yapılmadığı, bu yüzden DSİ’nin ıslah çalışmalarının yarım kaldığı ileri sürüldü...

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.

Ekrem İmamoğlu'ndan DSİ'ye Riva Deresi yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Riva Deresi’ndeki kirlilik tartışmasına ilişkin “İBB kamulaştırma yapmadığı için ıslah çalışmasına başlayamıyoruz” açıklamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sarıyer'in yeni imar planları meclisten geçti!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu çözülüyor. 13 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları Sarıyer Belediye Meclisi’nden geçti.

Sarıyer’in 40 yıllık tapu sorunu mecliste!

Sarıyer’de yaklaşık 250 bin kişiyi ilgilendiren ve 40 yıldır çözülemeyen tapu sorunu İBB Meclisi'nde görüşüldü. 10 mahalle için hazırlanan ıslah imar planları İBB'den geçemedi.

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona gelindi. Proje kapsamında baraj setinin inşaatı tamamlandı.

2B araziler için son gün 30 Kasım!

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2B araziler deniyor. 2b arazisindeki "2B", 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir kısaltma olarak ifade ediliyor. 

zeytinliğin ıslahı Haberi

zeytinliğin ıslahı

 TBMM gündemindeki Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırması Hakkında Kanunda Değişikilik Yapılmasına Dair Kanun tasarının kabulü ile Soma'nın Yırca Köyü'nde Kolin Termik Santralı inşaatı için 6 bin zeytin ağacının kesilmesine benzer olaylar yaygınlaşacak. Yeni düzenleme ile zeytinlikler enerji, altyapı ve inşaat projelerine, madenciliğe ve askeri tesislerin inşasına açılacak. 25 dönümden küçük alanların zeytinlik kapsamından çıkartılmasıyla zeytin ağacı kesimi önündeki kanuni engel de yok...