08 / 05 / 2024

zeytinlik köyü artvin

zeytinlik köyü artvin

Türkiye’nin kemer baraj sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı’nda bir süre önce su tutulmaya başlanmasıyla kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Zeytinlik köyü de su altında kaldı...

Zeytinli Köy nerede? Zeytinliköy fiyat listesi 2022!

Zeytinli Köy nerede sorusunun yanıtı ve Zeytinliköy fiyat listesi 2022 haberimizde yer alıyor. Projede toplam 34 adet müstakil villa bulunuyor.

Ayla Çelik Artvin'den köy evi aldı!

Şarkıcı Ayla Çelik Artvin'den köy evi aldığını dile getirdi. Çelik köy evine tadilat yaptıracak.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yusufeli Demirkent köyünün yol ihtiyacı mecliste!

Yusufeli ilçesi Demirkent köyünün yol ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı...

Artvin Şavşat'taki Çağlayan Köyü'nün yol sorunu TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Çağlayan köyünün yol sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Demirkent Köyü'nün yol ihtiyacı mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Demirkent Köyü'nün yol ihtiyacı mecliste konu oldu. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Çaykur, Artvin Kavak köyünde aldığı arazide ne yapacak?

Artvin'in Arhavi ilçesi Kavak köyünde Çaykur'un satın aldığı arazide ne zaman faaliyete geçeceğine dair CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Artvin Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprü TBMM'de!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesi Kemerköprü köyünde yıkılan tarihi köprünün yeniden yapımı ve tarihi parçalarının turizme açılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Tepedüzü Köyü'nün yol sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Tepedüzü Köyü'nün yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı..

Artvin Arhavi'deki Küçükköy köyünün yol sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'in Arhavi ilçesine bağlı bir köyün sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Artvin Borçka Karşıköy'ün ulaşım sorunu mecliste!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili Borçka ilçesine bağlı bir köyün ulaşım sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayraktutan, sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Necattin Demirtaş Kadıköy Mahalle sakinleriyle bir araya geldi!

Necattin Demirtaş Kadıköy Mahallesi Zeytinlik Mahallesi, Nastanebaşı Mahallesi ve Anadolu Mahallesi'ni kapsayan ve Samsun'da gerçekleştirilecek olan 'kentsel dönüşüm' projesi hakkında mahalle sakinlerine gerekli bilgileri verdi...

zeytinlik köyü artvin Haberi

zeytinlik köyü artvin


Türkiye’nin kemer baraj sınıfında en yüksek barajı Artvin Deriner Barajı’nda bir süre önce su tutulmaya başlanmasıyla kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Zeytinlik köyü de su altında kaldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları kapsamında koruma altındaki tarihi Zeytinlik Köyü Camisi’nin su altında kalmaması için sökülüp, köyün üst kısmında belirlenen alana kurulması çalışmalarına 8 ay önce başlanılmıştı. Osmanlı döneminden kaldığı tahmin edilen yaklaşık150 yıllık Zeytinlik Köyü Camisi’nin, yeni yerleşim yerinde yapılan restorasyon çalışmalarında sona gelinirken, kitabesinde Hicri 1272 yılında Saliha Hanım tarafından yaptırıldığı yazılı olan Zeytinlik Köyü Camisi’nin orijinal görüntüsünün korunması amaçlanıyor.


Caminin su altında kalmadan önce sökülen iç kısmında bulunan, dönemin ahşap ve taş işçiliğini yansıtan mihrap, minber, tavan kaplamaları, süslemeler, korkuluklar ve yapıldığı döneme ait bilgiler içeren dış cephedeki taşlar ile...