04 / 05 / 2024

zihinsel engelli çocuklar

zihinsel engelli çocuklar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı 'Umut Evi' projesine özel sektör sahip çıktı. Elin Elimde Derneği'yle imzalanan protokole göre spastik gençler için 5 yılda 20 ev yapılacak

Çocuk evleri yeniden tasarlanıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni Çocuk Evleri Siteleri ile ilgili "Yeni binaların tasarımında engelli çocuklarımızın güvenliği öncelikli olarak ele alındı" açıklamasında bulundu.

Vasi olan kişi velayeti devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir oğlum var. Oğlum zihinsel engelli, 36 yaşında. 2014’te mahkeme oğlumun vesayetini eşim ve bana verdi. Bizim aynı anda ölümümüz ile vasilik durumu ne olur? Yaşlandığımızda vesayetini istediğimize devredebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Limak Vakfı’nın, engelli çocuklar için inşa ettiği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu eğitime açtı

İBB engelli çocuklar için özel eğitim kampüsü inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” inşa ediyor.

Osmangazi’ye yeni yaşam merkezi inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi, içerisinde yaşlılar için huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi için çalışmalarına devam ediyor.

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali etkinliği başladı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, engelli yakını olan aileler için Mola Evleri yapılacağını söyledi.

Manisa Korumalı İş Merkezi tamamlanıyor!

Zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan Korumalı İş Merkezi'nin bitme aşamasına geldiğini belirten AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, açılışı ocak ayında yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park hizmete açıyor!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı "Engelsiz Park" engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

HAYPADER Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nin temeli atıldı!

Fiziksel ve zihinsel engelli çocuklara eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Bağcılar'da inşa edilecek olan, Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği (HAYPADER) Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi'nin temeli Dr. Sare Davutoğlu'nun katılımıyla atıldı.

Trabzon Sürmene'de engelli çocuklar için anaokulu yapılacak!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde atıl vaziyetteki bir ilkokul, iş adamı Can Çobanoğlu'nun maddi desteği ile engelli çocuklar için anaokuluna dönüştürülecek.

Konya Çumra'da 2015'te 52 park yapıldı!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından 2015 yılında ilçeye 52 yeni park kazandırıldı. Başkan Oğuz, engelli çocuklarında faydalanabilmesi içinde şehir merkezinde parkların bir tanesine engelsiz oyun grubu yapıldığını söyledi.

Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a!

Engelli çocukların gönüllerince oynayabilecekleri Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı, Odunluk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu

zihinsel engelli çocuklar Haberi

zihinsel engelli çocuklar


Kimsesiz ve zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılması için devlet, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğinde büyük adımlar atılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın devlet koruması altındaki engelli çocukların günlük hayata uyum sağlamaları için başlattığı Umut Evi projesi de bunlardan biri. Elin Elimde Derneği'nin Metin Sabancı Spastik Çocuklar ve Gençler Eğitim Üretim Rehabilitasyon Merkezi'yle yaptığı protokolle İstanbul'da eğitilebilir spastik gençler için site ya da apartmanlarda evler döşeniyor. İlk Umut Evi, Şerifali bölgesinde hazırlandı. 25 bin liraya mal olan evin kira, dekorasyon gibi giderleri Arçelik, Arzum gibi çok sayıda şirketin desteğiyle karşılandı. 


4 KIZ KALACAK 

Evde 13-18 yaş arasında dört spastik kız kalacak. Yanlarında vardiyalı çalışmak üzere bir bakıcı bulunacak. Elin Elimde Derneği Başkanı Serap Çebi Tanca, "Bakanlık, bu tip girişimlerle engelli...