07 / 07 / 2024

Zile Osmanlı Evlerinin restorasyonu ne zaman bitecek

Zile Osmanlı Evlerinin restorasyonu ne zaman bitecek

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

TOKİ Zile'deki Osmanlı Evleri'ni turizme kazandırıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Tarihi Zile Evleri TOKİ desteğiyle onarılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılacak.

Tarihi Zile Evleri, TOKİ desteği ile turizme açılıyor!

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Bilecik'teki Tarihi Osmanlı Evleri turizme açılıyor!

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait birçok tarihi kalıntının da bulunduğu Osmaneli’ndeki tarihi Osmanlı evlerinin turizme kazandırılması için gerekli tanıtım çalışmalarını Marka Kent Bilecik Ekibi yürütüyor...

Tarihi Osmanlı Mezar taşları Türkiye'ye getirildi!

Birkaç hafta önce İngiltere'de bir müzayedede satışa çıkarılan ve daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in girişimleriyle satışı durdurulan Osmanlı mezar taşları, Türkiye'ye getirildi.

Osmanlı Tulumbacısı 1 milyon dolara yeni fabrika kuracak!

İzmitli Özcan Durmaz, 8 ayrı çeşitte ürettiği Osmanlı tulumbalarının formülünü sır gibi saklıyor. Günde 40 bin adet tulumba üreten Durmaz, bir yandan 1 milyon dolar yatırımla yeni bir fabrika kurmanın hazırlığını da yapıyor...

Üsküp’te iki Osmanlı eseri daha ilk günkü ihtişamına kavuştu!

Kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını sadece Bursa’da değil, Osmanlı coğrafyasındaki tüm ülkelerde sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Makedonya Üsküp’te bulunan iki önemli eseri daha ilk günkü ihtişamına kavuşturdu.

Bekir Bozdağ: Bulgaristan'daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz!

Bulgaristan’da Osmanlı döneminden kalan tarihi, mimari ve kültürel mirasına ziyaretlerde bulunan ve TİKA'nın yardımıyla onarım ve bakım konusunda müjde veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Bulgaristan’daki Osmanlı eserlerine sahip çıkıyoruz” dedi.

Muş'ta vatandaşlar altın bulmak için evlerinin altını kazdı!

TOKİ tarafından Muş Merkez Kale Mahallesi'nde başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi öncesi bazı vatandaşlar evlerinin altını kazıp altın aramaya başladı..

Osmanlı İnşaat Yapı Beylik Konakları ödeme planı!

Satış sürecinin devam ettiği Osmanlı İnşaat Yapı Beylik Konakları ödeme planı 'na haberimizin devamından ulaşabilirsiniz...

Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncü olduğu çalışma ile Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi...

Osmanlı’nın ihtişamlı mücevherleri ArenaPark’ta sergileniyor!

Osmanlı Sarayı’nın en güzel mücevherlerinden oluşan sergi 29-30 Haziran tarihleri arasında ArenaPark’ta ziyarete açılıyor...

Mövenpick Hotel Türk ve Osmanlı mutfağını iftar sofralarına taşıyor!

Mövenpick Hotel Istanbul 11 Ayın Sultanı'nı, Türk ve Osmanlı mutfağından en seçkin örneklerin sunulduğu saraylara layık iftar sofraları ile karşılıyor...

Zile Osmanlı Evlerinin restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Zile Osmanlı Evlerinin restorasyonu ne zaman bitecek

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) tarihi yapılar için verdiği restorasyon kredisiyle Tokat'ın Zile İlçesi'nde bulunan Osmanlı evlerinin onarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Bugüne kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının destekleriyle ve yerel imkanlarımızla 20 evin restorasyonunu tamamladık, 10 konaktaki çalışma devam ediyor" dedi. Zile'de 150 kişi restorasyon yapmak üzere TOKİ kredisi için başvurdu. 


Güneş...