29 / 04 / 2024

Zillek suyu projesi

Zillek suyu projesi

Zillek suyu projesinden vazgeçtiklerinin altını çizen Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, DSİ'nin şartlarının ağır olduğunu söyledi. Özdemir, "DSİ, bu proje için neredeyse bize 100 Milyon TL'lik maliyet çıkarıyor'' dedi.

EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi geliyor! Yeni proje! 

EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi için düğmeye bastı. Proje için yüklenici firma ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalandı. İşte EYG GYO Beykoz Gümüşsuyu projesi ile ilgili merak edilen ayrıntılar...

Beykoz TOYA Yapı Korubaşı projesi!

Beykoz Gümüşsuyu Karlıtepe'de konumlandırılacak olan Beykoz TOYA Yapı Korubaşı projesi Beykoz Belediyesi'nin 2 kilometre yukarısında inşa edilecek. Projede dairelerin tümü boğaz manzarasını görecek. 

Galatasaray'ın can suyu Riva projesi!

Galatasaray'ın can suyu olarak görülen Riva projesinde inşaat çalışmaları yakın zamanda başlayacak. Emlak Konut tarafından ihale edilen Beykoz Riva arsasının gelirinin yüzde 80'i Galatasaray'ın olacak.

Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Düzbağ Barajı İçme Suyu Projesi'nin temeli Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle atıldı

Antalya Karasu İçme Suyu Projesi'nin temeli atıldı!

Gazipaşa’nın Ilıca, Yeniköy, Kızılgüney ve Karalar mahallelerinin 50 yıllık içme suyu sorununu çözecek Karasu İçme Suyu Projesi’nin temeli geçtiğimiz gün atıldı.

Artvin İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ile Artvin Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Artvin’in içme suyu projesi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Antalya Karasu Projesi'nin ikinci etap çalışmaları başladı!

Antalya'daki Karalar, Ilıca, Kızılgüney ve Yeniköy mahallelerinin 30 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldıracak “Karasu Projesi”nin ikinci etap çalışmaları başladı.

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

Trabzon Entegre Su Projesi 2017'de başlıyor!

Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) II Dönem Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Arz Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Trabzon Entegre Su Projesi masaya yatırıldı!

IPA II. Dönemi Fonları kapsamında yapılacak olan Trabzon İli Entegre Su Projesi (Ortahisar İçme Suyu Projesi) Bilgilendirme Toplantısı Trabzon Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi.

Manisa 114 Mahalle Projesi'nde son durum!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Manisa’nın 17 ilçesinde başlattığı altyapı çalışmalarını 114 Mahalle Projesi kapsamında devam ettiriyor. Proje 25 mahallede kanalizasyon, 15 mahallede içme suyu, 11 mahallede de dere ıslahı çalışmalarının ihalesine çıktı.

Kütahya Tavşanlı İçme Suyu projesi için yer teslimi yapıldı!

Kütahya Tavşanlı'nın vizyon projesi içme suyunda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı ve çalışmalar başladı.

Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi için ÇED süreci başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) deniz suyundan içme suyu elde etmek için düğmeye bastı. Maliyeti 600 milyon TL olan Terkos Deniz Suyu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı.

Zillek suyu projesi Haberi

Zillek suyu projesi

60 Milyon TL'lik bütçenin yanı sıra DSİ'nin talep ettiği 40 Milyon TL lik arıtma tesisi zorunluluğu nedeniyle projeden vazgeçtiklerini ifade eden Özdemir: "DSİ, bu proje için neredeyse bize 100 Milyon TL 'lik maliyet çıkarıyor. Bunu yapacağımıza Batman çayında 100 Milyon TL'lik atık su arıtma tesisi kurup, kendi başımıza yapmak daha doğru olur. Bizi 100 Milyon liralık borca sokmak istiyorlar. Bilirkişi raporunda bile arıtma suyu ünitesi şartı aranıyor. Ayrıca terfi merkezi için de bizden 9 Milyon TL para isteniyor. Maliyeti yüksek olan bu projede yokuz" dedi. 


Batman...