13 / 05 / 2024

zilyedin temyiz kabiliyeti

zilyedin temyiz kabiliyeti

Zilyetlik davaları zilyetliğin iadesi davası ve tecavüzün önlenmesi davası olarak ikiye ayrılıyor. Peki zilyetliğin iadesi davası nedir? Konu hakkında detaylı bilgiye erişmek için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Donald Trump’ın emlak davasında yeni gelişme: Cezası 175 milyon dolara indirildi!

New York Temyiz Mahkemesi, ABD eski başkanı Donald Trump'ın sivil dolandırıcılık davası ile ilgili olarak çarptırıldığı toplamda 464 milyon dolarlık para cezasını 175 milyon dolara düşürdü ve söz konusu cezayı ödemesi için de 10 gün daha süre verdi.

Şehir içi manevra kabiliyeti yüksek Citroen Ami'ye uygun kredi koşulları ile sahip olabilirsiniz

Citroen Ami'ye 75.000 TL kredi için 1 yıl vade ve %1,99 faiz oranları ile sahip olabilirsiniz. Uygun kredi koşullarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar detaylı bilgi sahibi olmak için haberimizden yararlanabilirsiniz.

Spor otomobil tutkunları için Porsche Taycan Haziran fiyatları merak ediliyor! 

Porsche Taycan, etkileyici bir performansa sahiptir ve bu nedenle performans odaklı sürüşler için tercih edilir. Elektrik motorlarından anlık tork üretme kabiliyeti sayesinde hızlanma ve yol tutuş konusunda yüksek performans sunar. Peki 15 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Skoda Kamiq Nisan fiyatları ne kadar oldu? %1,99’a varan kredi imkanını kaçırmayın

Kamiq, şehirde kullanıma uygun boyutları, yüksek sürüş konforu, geniş iç mekanı ve çeşitli motor seçenekleriyle dikkat çekmektedir. Kamiq şehir içi kullanım için tasarlandı ve manevra kabiliyeti yüksek, pratik bir araç olarak öne çıkıyor. Peki 08 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesine onay verildi!

Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karara onay verdi.

Çevre dostu scooter Vespa Sprint 50 27 Ekim 2022 fiyat listesi!

Kusursuz sportif soyağacı, muhteşem motor gerektirmeyen dinamik bir hareket kabiliyeti sunan Vespa Sprint 50 fiyatları ne kadar? İşte Vespa Sprint 50 27 Ekim 2022 fiyat listesi...

Bahçelerin dostu Hattat B Serisi! Hattat 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Hattat Bahçe Serisi uygun boyutsal ölçüleri ve yüksek performansı ile bağ ve bahçelerde büyük kolaylık sağlayacak gibi duruyor. Ergonomik yapısı konforlu sürüş sağlarken üstün manevra kabiliyeti zahmetsiz ve rahat dönüş imkanı sunar. Peki Hattat B serisi ne kadar?

Türk Boğası Tümosan 8000 serisinde aylık fiyat artışı 23 bin TL’yi buldu! İşte 3 Ekim 2022 Tümosan fiyat listesi   

Tümosan 8000 serisi sağlam arazi tutuşu, dinamizm ve güçlü çekiş kabiliyeti ile her geçen gün çiftçileri kendine daha fazla hayran bırakıyor. Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetlerin bulunduğu 8000 serisi 5 ayrı modelde üretiliyor. Siz de bir Tümosan sahibi olmak için fazla bekle

Motoru ödüllü yeni Ford EcoSport! Ford EcoSport 1 Ekim 2022 fiyat listesi

Ford’un yeni SUV araçlarından EcoSport modeli hassas manevra kabiliyeti yolcularına sunduğu konfor ve teknik özellikleriyle göz kamaştırmaya devam ediyor. Ekim 2022 itibariyle son model Ford EcoSport fiyatları da belli oldu.

Küçük ama şahane, havalı bir sürüş deneyimi için i10. İşte 24 Ağustos 2022 Hyundai i10 fiyat listesi!

Şehrin kalabalık caddeleri, dar sokakları ve küçük park yerleri sizi bezdirdiyse i10’un mükemmel manevra kabiliyeti size istediğiniz kolaylığı sağlayacak. Tasarımcılar onu tasarlarken insan kas yapısından esinlendi ve ortaya yumuşak hatlar, temiz ve modern bir görünüm çıktı.İşte haberin detayları…

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi mi? İste projedeki son durum!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen mahkeme kararına ilişkin son dakika gelişmesi. Yeni ÇED raporunun onaylanması gerekse temyiz başvurusunun şirketin lehine sonuçlanması halinde inşaat çalışmaları tam gaz devam edecek.

Dyson Omni-glide fiyatları kaç lira? Manevra kabiliyeti en yüksek kablosuz süpürge! 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Dyson Omni-glide süpürge, manevra kabiliyeti en yüksek kablosuz süpürge olark ön plana çıkıyor. Peki Dyson Omni-glide fiyatları kaç lira? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

zilyedin temyiz kabiliyeti Haberi

zilyedin temyiz kabiliyeti

Zilyetlik Davaları


Bir eşya üzerindeki fiili hakimiyete yönelen ihlalleri, yargısal yolla ortadan kaldırmak için, zilyet tarafından açılan davalara “zilyetlik davası” deniyor. Zilyetlik davası sonunda verilen karar “kesin hüküm teşkil etmiyor”. Hırsızın dahi, malı kendinden geri gasbeden malike karşı, zilyetlik davası açma hakkı vardır. Zilyetlik davalarında “davalının üstün hak iddiası” dinlenilmiyor. Ancak “davacının rızası veya davalı üstün hakkını derhal kanıtlayabilecek durumda ise iadeden kaçınabiliyor.”. Zilyetlik davaları “fer’i zilyetler tarafından asli zilyetlere karşı da açılabiliyor.”


Zilyetliğin iadesi (Yedin İadesi) davası


Eşyanın tekrar zilyede iadesini sağlayan bir davadır. Zilyetliğin iadesi davasında davacı “eski zilyet olduğunu, eşya üzerindeki fiili hakimiyetine rızası dışında davalının son vermiş olduğunu” kanıtlamak zorunda kalıyor. Eşya üzerindeki fiili hakimiyete son verilmiş, taşınmaz ise işgal edilmiş, taşınır ise gasp edilmişse bu dava açılabiliyor....