03 / 05 / 2024

Zincirlikuyu eski karayolları binası

Zincirlikuyu eski karayolları binası

Zorlu Holding, Zorlu Center’in önündeki eski karayolları binasının yerine ‘yeni bir gökdelen’ dikmek istiyor. Karayolları binasının arsasına New York’taki ikiz kulelerin yerine yapılan gökdeleni dikmeyi planlayan Zorlu, yeni bilirkişi raporunu bekliyor.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Eskişehir'de 26.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Zincirlikuyu'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 26 milyon 924 bin 492 TL bedelle satışa çıkardı.

Eskişehir'de 26.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Eskişehir İli Tepebaşı Belediye Başkanlığı, Eskişehir Zincirlikuyu'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 26 milyon 923 bin 492 TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 1. Etap ihalesi yarın!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Eskişehir 2. Etap projesi 4 Mayıs'ta ihaleye çıkıyor!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 2.Etap 428 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 4 Mayıs Pazartesi günü saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 301 konut ihalesi 5 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 2. Etap ihalesi 5 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 1.Etap 301 Adet Konut , 1 Adet 7 Dükkanlı Ticaret Merkezi Ve 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Eskişehir 2. Etap ihalesi 4 Mayıs'ta!

Eskişehir İli Tepebaşı İlçesi Zincirlikuyu Mahallesi 2.Etap 428 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 4 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Eskişehir'e 428 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir Tepeaşı Zincirlikuyu 2. Etap projesinin ihalesini 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı 2019 kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir Tepebaşı Zincirlikuyu projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın gerçekleştirilecek.

Karayolları Projesi, İskenderun'un çehresini değiştirecek!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayollarında yıkım çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti. Başkan Seyfi Dingil, eski Karayolları arazisinde devam eden yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Eskişehir'de kent bulvarları yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kent merkezine yeni bulvarlar kazandırıyor. Belediye ekipleri Zincirlikuyu mahallesinde bulunan Kenter Bulvarı’nda asfalt sathi kaplama çalışmalarına hız verdi. Bulvarın kısa bir sürede tamamlanacağını ve trafiğe açılacağı belirtildi.

Zorlu, Zincirlikuyu eski karayolları binasının yerine gökdelen mi yapacak?

Zorlu Holding, Zorlu Center’in önündeki eski karayolları binasının yerine ‘yeni bir gökdelen’ dikmek istiyor. Karayolları binasının arsasına New York’taki ikiz kulelerin yerine yapılan gökdeleni dikmeyi planlayan Zorlu, yeni bilirkişi raporunu bekliyor.

Zincirlikuyu eski karayolları binası Haberi

Zincirlikuyu eski karayolları binası

Zorlu Center’ın önüne yeni bir gökdelen dikme planı yargıdan dönen Zorlu, bilirkişi değişikliğiyle amacına ulaşmayı hedefliyor. Karayolları binasının arsasına New York’taki ikiz kulelerin yerine yapılan gökdeleni dikmeyi planlayan Zorlu, yeni bilirkişi raporunu bekliyor.


Dikkate almayın


Zincirlikuyu’daki eski karayolları arazisine ‘siluet tartışmaları’ odağında kentin en tartışmalı projelerinden Zorlu Center’ı inşa eden Zorlu Holding, bitişiğindeki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü’nü de 2009’da ihale karşılığında satın almıştı. Şirket kültür varlığı olarak tescilli, Türkiye’nin ilk asma cepheli binasının korunacağını duyurmuştu. Zorlu Holding karayolları binası yıkıldıktan sonra farklı bir süreç izledi. Bina üzerindeki kültür varlığı tescilinin iptali için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dava açtı. Ve bu davayla ilgili 2016’da önemli gelişmeler yaşandı. İstanbul 10. İdare Mahkemesi’ne sunulan bilirkişi raporu binayı bir kez daha kültür varlığı olarak tescilliyordu.


Davada...