23 / 07 / 2024

zirve üniversitesi Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi

zirve üniversitesi Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi

Zirve Üniversitesi son olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın riskli yapıların tespitine ilişkin esaslarının yer aldığı ve denetleme yetkisini içeren "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni almaya hak kazandı...

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

Yedisu fayında 7.2 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Doç. Dr. Taylan Sançar, riskli yerleri bir bir açıkladı!

Dersim, uzmanların 7 üzerindeki büyüklükte deprem beklediği bölgeler arasında yer alıyor. Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taylan Sançar, konuyla ilgili konuştu ve riskli yerleri bir bir açıkladı.

Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapılar tespit edilmeli!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, Afyonkarahisar ve Konya'da riskli yapıların tespit edilmesi gerektiğini belirtti. Özkaymak, bu bölgede hasarlı binalar için orta şiddetli depremlerin tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

Denetlenen binaların yüzde 95'i riskli çıkıyor!

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AFAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yaptığı açıklamada "Üniversitemizdeki laboratuvara gelen binaların yüzde 95'i riskli çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Konutların borsada satılması riskli!

Atılım Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ümit Akçay, gündemde olan borsada sertifika üzerinden tapu devirlerinin mümkün hale gelmesini değerlendirdi. Akçay, uygulamanın dar kesim açısından riskli olduğunu belirtti.

FETÖ yurdunda tuhaf cam oda!

FETÖ kapsamında faaliyet gösterdiği tespit edildikten sonra Gaziantep Üniversitesi’ne bağlanan ve adı 15 Temmuz Yerleşkesi olarak değiştirilen Zirve Üniversitesi içerisindeki erkek yurdunda gizli asansörle çıkılan kozmik odalar ve gizli bölmeler bulundu.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Ankara'daki riskli yapılar yenilenmeli!

Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Süleyman Pampal, Ankara'nın deprem riski bulunduğunu söyledi. Pampal, riskli yapıların yenilenmesi gerektiğini belirtti.

Eskişehir Riskli Alan projesi tanıtıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’ne hazırlatılan “Eskişehir Riskli Alan” projesi İstanbul’da tanıtıldı. Tanıtım toplantısında proje, maketi üzerinde incelendi.

Mehmet Cemal: Ev alırken bilene danışılmalı!

Zirve Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç, Dr, Mehmet Cemal Geneş, inşaat sektöründeki büyümeyi ve konut satış rakamlarını değerlendirerek, konut alırken dikkat edilmesi gerekenler yönelik ipuçları verdi.

Karabük'te inşaat mühendisleri riskli yapı analizi hakkında bilgilendirildi!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda “Riskli Yapı Tespiti ve Hasarlı Yapıların Tespitinde Dikkat Edilecek Hususlar” konulu konferans gerçekleştirildi.

İzmir'deki riskli yapılar analiz edilecek!

Timincioğlu Grup'a bağlı İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş. ile Katip Çelebi Üniversitesi arasında riskli yapılarda teknik çözüm ortaklığı konusunda protokol imzalandı. Önümüzdeki süreçte kentteki riskli yapılar tek tek analiz edilmeye başlanacak

İzmir'de riskli yapılar analiz edilecek!

Timincioğlu Grup'a bağlı İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş. ile Katip Çelebi Üniversitesi arasında riskli yapılarda teknik çözüm ortaklığı konusunda protokol imzalandı.

zirve üniversitesi Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi Haberi

zirve üniversitesi Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi

Kurulduğu günden bu yana gelişimini sürdüren Zirve Üniversitesi, Gaziantep'te pek çok konuda ilkleri hayata geçirmeye de devam ediyor. Zirve Üniversitesi son olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın riskli yapıların tespitine ilişkin esaslarının yer aldığı ve denetleme yetkisini içeren "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni almaya hak kazandı. 


Zirve Üniversitesi özellikle 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasasına göre riskli yapıların güçlendirilmesi, yıkılması ve daha dayanıklı bir şekilde inşa edilmesi suretiyle dönüştürülmesini kapsayan lisans belgesine sahip ilk üniversitelerden biri oldu. 



Olay...