23 / 07 / 2024

Zirve Üniversitesinden kentsel dönüşüme destek

Zirve Üniversitesinden kentsel dönüşüme destek

Zirve Üniversitesi son olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın riskli yapıların tespitine ilişkin esaslarının yer aldığı ve denetleme yetkisini içeren "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni almaya hak kazandı...

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Kentsel dönüşüm lokomotif olmalı!

Türkiye'de son 15 yılda zirve yapan gayrimenkul sektörü, gerileme sürecinde. Gayrimenkulde 360 derece hizmet veren DRKEE Consultancy & Danışmanlık Genel Müdürü Ömer İsafça, yaşanan durgunluğun kentsel dönüşümle aşılabileceğini söylüyor...

2018 kentsel dönüşümün zirve yaptığı yıl olacak!

Türkiye, kentsel dönüşüm projeleri için alt yapı çalışmalarını tamamladı. 2018, kentsel dönüşümün zirve yaptığı yıl olacak.

Hüsnü Uğur: Kentsel dönüşümün temel hedefi korumaktır!

Zirve Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Hüsnü Uğur, "Kentsel alanların özelliklerinin bir veya birkaçını yitirdiği zaman şehirlerin fiziksel, sosyal, kültürel ve işlevsel korunması bağlamında kentsel dönüşüm yapılmalıdır" dedi.

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi Hatay'da yapılacak!

Doç. Dr. Lütfü Savaş, Management Plus'ın Genel Müdürü Haldun Ersen'i makamında kabul etti. Bugüne kadar 10 şehirde kentsel dönüşüm konusunda yapılan zirve ve kongrelerden birinin Mayıs ayı içerisinde Hatay'da gerçekleştirilmesi konusu masaya yatırıldı.

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı!

Tekirdağ'da Kentsel Dönüşüm Master Plan Toplantısı yapıldı, İTÜ ve Pamukkale Üniversitesinden hocaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Ulaşım Daire Başkanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin yapmış olduğu Ulaşım Projeleri hakkında bilgi verildi.

Balıkesir kentsel dönüşüm zirvesi ne zaman?

Kentsel dönüşüm kavramının kamuoyunda tam olarak anlaşılmasını sağlamak için yapılması planlanan zirve, 22 Ekim'de gerçekleşecek.

Adana Modern Şehircilik Ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi yarın gerçekleşecek!

Türkiye genelinde çok sayıda ilde yapılması planlanan, Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ilki Adana’da gerçekleştiriliyor. Zirve, 26 Şubat 2015 tarihinde, Sheraton Oteli’nde, saat 13:00-18:00 arasında gerçekleştirilecek..

Kentsel dönüşüm Adana’da masaya yatırılıyor!

Ülke gündeminden düşmeyen kentsel dönüşüm Adana'da gerçekleştirilecek 'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi' ile masaya yatırılacak. Zirve Adana'dan sonra üç ilde daha düzenlenecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm Bursa'da tartışılacak!

Bursa, Konut ve Yapı Gazetesince düzenlenen 4 Kentsel Dönüşüm Zirvesine ev sahipliği yapacak. Zirve; inşaat ve finans sektörünü, yerel yönetim temsilcilerini, kamu ve özel sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

EGİAD'tan İzmir'de kentsel dönüşüm zirvesi!

Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Zirvesi İzmir'de 8 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek. İzmir'deki zirveye Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ev sahipliği yapacak. İşte zirve programı ve detaylar...

2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13-14 Aralık'ta!

2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13-14 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Zirve, 13-14 Aralık tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda kapılarını açıyor. Zirvede Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan sunum yapacak.

2.Kentsel Dönüşüm Zirvesi 13-14 Aralık'ta!

“2.Kentsel Dönüşüm Zirvesi 2014; Yıldız Teknik Üniversitesi ve Piri Reis Harita Gayrimenkul ve CBS Derneği iş birliği ile düzenlenecek. Zirve, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nim katılımıyla, 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleşecek...

Zirve Üniversitesinden kentsel dönüşüme destek Haberi

Zirve Üniversitesinden kentsel dönüşüme destek

Kurulduğu günden bu yana gelişimini sürdüren Zirve Üniversitesi, Gaziantep'te pek çok konuda ilkleri hayata geçirmeye de devam ediyor. Zirve Üniversitesi son olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın riskli yapıların tespitine ilişkin esaslarının yer aldığı ve denetleme yetkisini içeren "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni almaya hak kazandı. 


Zirve Üniversitesi özellikle 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasasına göre riskli yapıların güçlendirilmesi, yıkılması ve daha dayanıklı bir şekilde inşa edilmesi suretiyle dönüştürülmesini kapsayan lisans belgesine sahip ilk üniversitelerden biri oldu. 



Olay...