21 / 05 / 2024

Ziya Nebioğlu biyografi

Ziya Nebioğlu biyografi

Mimar Ziya Nebioğlu kimdir? Mimar Ziya Nebioğlu, yaşamı boyunca hangi eserlere imza attı? Ziya Nebioğlu, hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Ziya Nebioğlu ve mimarlık hayatı..

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Sw Turkey Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Sw Turkey Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yusuf Ziya Kanoğlu, Davut Çağlayan ve SW Invest GMBH ortaklığında kuruldu.

Ziya Altınoğlu Stadyumu millet bahçesi olacak!

Çatalca’da uzun yıllardır ayakta duran Ziya Altınoğlu Stadyumu yıkılıp, yerine millet bahçesi inşa edilecek..

Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın açılıyor!

Sultanbeyli'de yer alan Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılıyor.

Konya Huğlu ve Üzümlü'ye OSB müjdesi!

Konya 2. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi günlerinde ilk gün tamamlandı. Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Huğlu ve Üzümlü'ye organize sanayi bölgesi için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Yabancıya oturma izni konut satışlarını artıracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, yabancı yatırımcılara oturma izni verilmesiyle geçen yıl konut satışından elde edilen 5 milyar doların, ilk etapta 10 milyar dolara çıkabileceğini söyledi.

Bursa'nın inşaat sektöründe yıldızı daha da parlayacak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali İzzettin Küçük'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Bursa, dünyayla boy ölçüşebilecek konutlar üretiyor!

İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSÎAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'da konut satışının arttığını açıkladı. Mescioğlu, Ocak'ta 129, Şubat'ta 141, Mart'ta 115 ve Nisan'da 116 konut satıldığım kaydetti.

Bursa'da konut satışları Türkiye ortalamasının üstünde!

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa emlak piyasasını değerlendirdi. Mescioğlu yılın ilk üç ayında Bursa'nın konut satışında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Celil Çolak: Bursa Nilüfer'de dönüşüme ihtiyaç var!

AK Parti Bursa Osmangazi ile Nilüfer İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İMSİAD'da Namık Ziya Mescioğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Celil Çolak, "Yıldırım'ın, Osmangazi'nin olduğu kadar Nilüfer'in de acilen dönüşüme ihtiyacı var." dedi.

Depremlere karşı sağlam yapılar kentsel dönüşümle inşa edilmeli!

Deprem haftası etkinliğinde konuşan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, kentsel dönüşümün en iyi şekilde analiz edilerek depremlere karşı sağlam bir yapı oluşturulması gerektiğini vurguladı.

İMSİAD 2. Olağan Genel Kurul Seçimleri gerçekleşti!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Buzzpark'ta yapılan Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Namık Ziya Mescioğlu, oy birliği ile yeniden İMSİAD başkanlığına seçildi.

Rein İstanbul Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Rein İstanbul Gayrimenkul Pazarlama ve Danışmanlık Limited Şirketi, Emrah Nebioğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Mart'ta Güngören, A.Naif Gürman Mahallesi'nde kuruldu.

Ziya Nebioğlu biyografi Haberi

Ziya Nebioğlu biyografi

Ziya Nebioğlu kimdir?

1915 yılında Afyon’un Güney köyünde doğan Nebioğlu, ilk ve orta eğitimini Afyon’da, lise eğitimini ise İzmir Şirinyer Amerikan Okulu’nda tamamlamıştır. 


1938 yılında, babasının Almanya’da üniversite eğitimi alması isteğine karşı çıkarak, çocukluğundan itibaren hayalini kurduğu mimarlık eğitimini almak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. 


Florida eyaletinde 1925 yılından itibaren eğitim veren University of Florida-Gainsville’de (UFL) başladığı eğitimini 1943’te tamamlamış ve 1948 yılına kadar yaşadığı bu kentte tasarım, uygulama ve eğitim alanlarında çalışmıştır. 


1948’de eşi ve çocukları ile İzmir’e dönerek, Kemeraltı-Halim Alanyalı Geçidi’nde bulunan ve 1965 yılında Urla’ya taşınana kadar mimarlık faaliyetlerini yürüteceği bürosunu açmıştır. 


Nebioğlu 1950-60’lı yıllarda İzmir’de Karşıyaka, Alsancak, Göztepe semtlerinde ve Aydın’ın Söke ilçesinde çok sayıda bahçeli konut, az katlı aile apartmanı, tatil köyü, okul ve sinema binası inşa etmiştir.


Bu yazının...