29 / 04 / 2024

Zonguldak Alaplı imar barışı

Zonguldak Alaplı imar barışı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan yayla sahiplerine tapuları dağıtıldı. 61 adet yayla evinin ruhsatı alındı.

Zonguldak İncivez'de imar planı değişikliği onaylanmadı!

Zonguldak Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında İncivez Mahallesi'nde yeşil alanla ilgili gündem maddesi komisyonda reddedilip olduğu gibi kalmasına karar verildi.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Devrekli heyelanzedelere ev ve imar müjdesi!

Zonguldak Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un girişimleri sonucunda heyelanzedelerin sorunları çözülüyor. Bölgede heyelanzedeler için yapılması planlanan konutların proje ve imar çalışmalarına başlandı.

Zonguldak Alaplı Gençlik Merkezi açıldı!

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi İsafakılı köyünde bulunan gençlik merkezi vatandaşların hizmetine açıldı.

Zonguldak Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'a imar usulsüzlüğü soruşturması!

Zonguldak Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ilçedeki imar usulsüzlükleriyle ilgili olarak Zonguldak Adliyesi'ne gelip, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Zonguldak Alaplı'daki yayla sahipleri tapularına kavuştu!

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan yayla sahiplerine tapuları dağıtıldı. 61 adet yayla evinin ruhsatı alındı.

Zonguldak Devrek Meclisi'nde imar konuşuldu!

Zonguldak Devrek Belediyesi tarafın Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi kararı verildi.

Zonguldak Yenimahalle'de yollar yenileniyor!

Zonguldak Alaplı'daki Yenimahalle'de yol bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor. Yenimahalle'de ayrıca yol genişletme, kaldırım, merdiven, çevre düzenleme, sağlıklı spor yapma alanları da yapılacak.

Zonguldak TTK lojmanlarına imar uyarısı!

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından satışı yapılan lojmanların mevcut şekillerinin korunmasının istendiği bildirildi.

Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonu toplandı!

Zonguldak Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri, sivil toplum kuruluşu üyeleriyle toplantı yaptı.Toplantıda, belediye sınırları içerisinde bulunan yapılaşmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu

7 ilde 9 imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bolu, Eskişehir, Bakırköy, Zonguldak, Mersin, Ankara ve Çanakkale'de 9 imar planı değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Zonguldak Alaplı'daki Atatürk Ortaokulu’na yol yapılıyor!

Zonguldak Alaplı Belediyesi, yeni açılan Yeni Siteler Şahin Tepesi mevkisindeki Atatürk Ortaokulu’nun yolunun yapımı için çalışmalara başladı.

Zonguldak Meclisi’'nde TOKİ projesiyle ilgili gündem görüşüldü!

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı ikinci birleşiminde Alaplı ilçesinde yapılması planlanan TOKİ projesiyle ilgili gündem görüşüldü.

Zonguldak Alaplı imar barışı Haberi

Zonguldak Alaplı imar barışı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan yayla sahipleri tapularını aldı. 

Milliyet'te yer alan habere göre, Bölüklü’de babadan kalma 60 yıllık yayla evinin imar barışında yararlanacağını söyleyen Mefa Yalçın, "Şimdi elektrik olmayan evimize elektrikte alabileceğiz. Suda alacağız. Yaylada bulunan 61 adet Yayla evi sahibi olarak ruhsat bile alamadığımız evlerimize onarım ve bakımdan geçiremiyorduk. 2-B ve imar affı konusundaki belirsizlik burada bulunan yaylacıları kara kara düşündürüyordu. Yayla sahipleri olarak Yaylaları ve Çevreyi Koruma derneği kurduk. Dernek başkanımız bu konuda bize büyük katkı sağlayarak, bürokratik işlemleri tamamlamamıza yardımcı oldu. Şimdi çok mutluyuz. Yaylalarımızdaki evlerimiz yasal sorumluğa kavuştu" şeklinde...